Κακοκαιρία Elias: Πλημμύρες κι εγκλωβισμοί οδηγών στα Τρίκαλα – Χαλαζοπτώσεις στην Αχαΐα – Μήνυμα του 112 στο Ξυλόκαστρο

Τρίκαλα: Πλημμύρισαν δρόμοι – Εγκλωβίστηκαν οδηγοί

Τα Τρίκαλα επίσης πλήττονται από την κακοκαιρία και τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με το trikalanews, ο δρόμος της περιοχής Μπάρα είναι από τους πρώτους που πλημμύρισαν, με το νερό να έχει καλύψει τα πάντα. Αντίστοιχα προβλήματα παρατηρούνται και στην περιοχή Γαρδικάκι ενώ στο κέντρο της πόλης, η οδός Καλαμπάκας, από το ύψος του “Σκλαβενίτη” και κάτω έχει μετατραπεί σε λίμνη για τρίτη φορά μέσα σε τέσσερις μήνες.

Οι οδηγοί εγκλωβίστηκαν, αναζητώντας εξόδους διαφυγής.

Στο σκοτάδι Λάρισα, Φάρσαλα και Ελασσόνα

Αρκετές περιοχές στη Λάρισα, τα Φάρσαλα και την Ελασσόνα έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι εδώ και λίγη ώρα λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Στη Λάρισα οι περιοχές που δεν έχουν ρεύμα είναι οι εξής:

  • Μαυροβούνιο,
  • Χάλκη, το
  • Δαμάσι,
  • Αμούρι,
  • Μαγούλα και
  • Μεσοχώρι

Όσο περνάει η ώρα οι περιοχές, που μένουν χωρίς ρεύμα, αυξάνονται.

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται προς αποκατάσταση των προβλημάτων και η εκτίμηση είναι ότι μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα θα έχει λυθεί το θέμα της ηλεκτροδότησης.

Σε επιφυλακή και η Βόρεια Εύβοια

Οι κάτοικοι στο Μετόχι λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας για την επερχόμενη κακοκαιρία βάζουν ξύλινες σανίδες στις εισόδους της πόρτας, σακιά με άμμο αλλά και μηχανές άντλησης υδάτων σε περίπτωση που το νερό φτάσει στα σπίτια τους.

Σφοδρή χαλαζόπτωση στα Καλάβρυτα

Την ίδια ώρα, σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε τη Δευτέρα στα Καλάβρυτα, προκαλώντας καταστροφές στις τοπικές καλλιέργειες. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, λόγω των ισχυρών φαινομένων πραγματοποιήθηκε κατολίσθηση στην περιοχή, με αποτέλεσμα να διακοπούν τα δρομολόγια του Οδοντωτού.

Η περιοχή Μαζέικα στην Αχαΐα πλήττεται επίσης από έντονη χαλαζόπτωση, η σφοδρότητα της οποίας φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο:

Χαλάζι έπεσε και στην Καστοριά, με τους κατοίκους να ανησυχούν για τις καλλιέργειές τους, μιας και το μέγεθος του χαλαζιού είναι αρκετά μεγάλο.

Μήνυμα του 112 στο Ξυλόκαστρο

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους του Ξυλοκαστρου προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) στην περιοχή τους. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: « Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Κατολισθήσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών

Επίσης, έκλεισε το ρεύμα της Νέας Εθνικής από Πάτρα προς Αθήνα λόγω κατολισθήσεων, στο ύψος του Αιγίου ενώ από το ύψος του Ξυλόκαστρου μέχρι και την Πάτρα σημειώνεται ισχυρή καταιγίδα.

Διακοπή της κυκλοφορίας σημειώνεται επίσης από τα διόδια Ελαιώνα έως τον Κόμβο Καλαβρύτων, στην κατεύθυνση προς Ελευσίνα.

25.9,2023