ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0

Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον ΠΑΟΚ στην OPAP ARENA στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε αγώνα της 9ης αγωνιστικής της STOIXIMAN SUPER LEAGUE 2023-24.

Ηταν μια βραδιά απόλυτης κυριαρχίας για την ΑΕΚ που αρχικά απείλησε τον ΠΑΟΚ στο 12′ με την κεφαλιά του Εζεκίελ Πόνσε, η οποία προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του ΠΑΟΚ. Στο 17′, όμως, η καταιγιστική υπεροχή της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα απέφερε καρπούς, αφού η διαγώνια σέντρα του Πέτρου Μάνταλου από τα αριστερά πήγε… συστημένη στην άλλη πλευρά στον Ορμπελίν Πινέδα που με ασύλληπτη κεφαλιά έκανε το 1-0!

Η ΑΕΚ ήλεγξε απόλυτα τον ρυθμό και στο δεύτερο μέρος, δεν απειλήθηκε καθόλου από τον αντίπαλό της και «κλείδωσε» τη νίκη στο 54′, όταν ο Ντάμιαν Σιμάνσκι έκανε παράλληλη σέντρα από τα αριστερά με παραλήπτη τον Νίκλας Ελίασον που με τεχνικό αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι (82′ Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον (64′ Γαλανόπουλος), Πινέδα, Ελίασον (82′ Άμραμπατ), Μάνταλος (64′ Τσούμπερ), Πόνσε (82′ Πισάρο)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Εκόνγκ, Νάσμπεργκ (59′ Κουλιεράκης), Βιεϊρίνια (46′ Σάστρε), Μεϊτέ, Οζντόεφ (75′ Σβαμπ), Κωνσταντέλιας, Ντεσπότοφ (59′ Τάισον), Α. Ζίβκοβιτς, Σαμάτα (75′ Μπράντον Τόμας)

30.10.2023