Ντόρα Μπακογιάννη: Γιατί αντιδρά ο Σαμαράς, ο νόμος του για τους μετανάστες ισχύει στο ακέραιο

Η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη της στον ΣΚΑΙ ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία βεντέτα με τον Αντώνη Σαμαρά αλλά διαφωνεί μαζί του όσον αφορά τις αντιδράσεις του στα ελληνοτουρκικά και τη ρύθμιση για το μεταναστευτικό. Σε ερώτηση για τους λόγους που έχει διατυπώσει τόσο έντονες ενστάσεις ο πρώην πρωθυπουργός της ΝΔ για τις επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι «για να είμαι ειλικρινής δεν έχω εξήγηση» και απέρριψε τα περί «βεντέτας».

Για την τροπολογία Καιρίδη που αφορά την άδεια παραμονής μεταναστών, τόνισε ότι «ο νόμος Σαμαρά για τους μετανάστες ισχύει στο ακέραιο δηλοαδή ο τρόπος με τον οποίο ένας μετανάστης παίρνει τα χαρτιά. Από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος Σαμαρά μέχρι σήμερα έχουν πάρει τα χαρτιά παραμονής 80.000 άνθρωποι. Τι προέβλεπε ο νόμος αυτός; Την επταετία. Με αυστηρότερα κριτήρια που βάζουμε γιατί θέλουμε καθαρό ποινικό μητρώο και συμβόλαιο εργασίας αυτό γίνεται στα τρία».

«Δηλαδή είναι καλύτερα να είναι στην αφάνεια, να μην ξέρουμε που βρίσκονται, να κάθονται 7 χρόνια στην Ελλάδα ποτέ να δουλεύουν εδώ πότε εκεί, πότε να κάνουν μαύρα μεροκάματα και όλα αυτά χωρίς ασφαλιστικές εισφορές και χωρίς τίποτα ή να έχουμε ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν ξέρουμε που δουλεύουν, πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και έχουν τα χαρτιά της άδειας παραμονής στην Ελλάδα, έχοντας πριν κάνει τον έλεγχο του ποινικού τους μητρώου;» αναρωτήθηκε η κυρία Μπακογιάννη.

Μιλώντας για την περιοχή των Χανίων, όπου εκλέγεται, είπε πως υπάρχει έλλειψη εργατικών χεριών. «Είχαμε μεγάλο αριθμό μεταναστών που πήγανε στην Ιταλία γιατί πήραν χαρτιά σε δύο χρόνια. Οι Έλληνες θέλουν να δουλέψουν σε άλλες δουλειές, με καλύτερο μισθό», είπε μεταξύ άλλων.

Αναφορικά με την αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά, η Ντόρα Μπακογιάννη υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία βεντέτα μαζί του. «Είναι μπαρούφες όσα ακούγονται. Απλώς διαφωνώ με τον Σαμαρά. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί γίνονται παρεμβάσεις πριν γίνουν συζητήσεις στα ελληνοτουρκικά. Γιατί αντιδρά για το θέμα των μεταναστών ενώ ξέρει ότι είναι ο δικός του νόμος και το μόνο που αλλάζει είναι ότι παίρνουν άδεια παραμονής, δεν γίνονται ελληνοποιήσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών επανέλαβε ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα. «Η αδικία στα παιδιά δεν πρέπει να υπάρχει» κατέληξε.

18.12.2023