«Με κλείδωνε στη ντουλάπα χωρίς νερό και φαγητό», λέει ο 16χρονος

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την κακοποιητική συμπεριφορά του πατέρα σε βάρος του 16χρονου γιου του που αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς μετά την απολογία του στην ανακρίτρια. Ορίστηκε μόνο επιμελητής για να επιβλέπει την πορεία του, όπως προβλέπεται για ανήλικους κατηγορούμενους.

Ο ανήλικος υποστήριξε ότι τον κακοποιούσε συστηματικά ο πατέρας του. «Τόσα χρόνια μόνο ξύλο έβλεπα. Με κλείδωνε στην ντουλάπα χωρίς νερό και φαγητό» όπως ισχυρίστηκε  ο ίδιος. Τα λεγόμενά του περί κακοποιητικής συμπεριφοράς από τον πατέρα του επιβεβαίωσαν η μητέρα και ο αδελφός του δράστη.

«Ήταν κακό αυτό που έκανα, όμως αισθάνομαι ανακούφιση. Δεν φοβάμαι πλέον εγώ κι η οικογένειά μου» φέρεται να ήταν τα λόγια του 16χρονου στην ανακρίτρια ανηλίκων, η οποία με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα κατέληξαν σε απόφαση – σταθμό για τα ελληνικά δικαστικά δεδομένα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, Δημήτρη Μπόλη, «είναι σπανιότατο για τα δικαστικά χρονικά της χώρας, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, να αφήνεται ελεύθερος μετά την ανάκριση. Το γεγονός ότι από κοινού ανακριτής και εισαγγελέας κατέληξαν στην απόφαση αυτή, σημαίνει ότι τέθηκαν υπόψη τους γεγονότα τα οποία ήταν τόσο σημαντικά, ώστε ακόμα και αυτή τη βαρύτητα της πράξεως της ανθρωποκτονίας, να υποχωρήσει».

Η απόφαση των δύο δικαστικών λειτουργών δείχνει πως δεν υπήρξε ίχνος αμφιβολίας για την προσωπικότητα του ανήλικου αλλά και για την κακοποίηση που υπέστη. Επιπλέον, αξιολόγησαν ότι δεν είναι ούτε ύποπτος φυγής, ούτε ικανός να διαπράξει νέο έγκλημα στο μέλλον.

Το έγκλημα εκτυλίχθηκε, στη μονοκατοικία που έμενε ο 71χρονος με τον μικρότερο γιο του, στα Καλύβια. Η πρώην σύντροφος του θύματος, 45 ετών, έμενε με το μεγαλύτερο παιδί τους σε άλλο σπίτι σε κοντινή περιοχή.

Ο ανήλικος φέρεται να επιτέθηκε με δυο μαχαίρια στον πατέρα του την ώρα που έμπαινε στο σπίτι και του κατάφερε πολλά τραύματα σε κοιλιά, θώρακα και πλάτη.

Ο 71χρονος προσπάθησε να τρέξει από τις σκάλες κι έπεσε αιμόφυρτος στην αυλή της πολυκατοικίας.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ ο 16χρονος τηλεφώνησε στη μητέρα του και τής είπε ότι μετά από καυγά σκότωσε με μαχαίρι τον 71χρονο πατέρα του. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, βρήκαν μέσα στα αίματα τον άνδρα και πέρασαν χειροπέδες στον ανήλικο δράστη.

Ο 16χρονος, δε, φέρεται να τους είπε ότι αγανάκτησε λόγω της συμπεριφοράς του πατέρα του, δεν άντεξε και έφτασε στο σημείο να τον σκοτώσει.

28.12.2023