TRT Τουρκίας……. Ερντογάν: «Είναι πρόθυμοι να μετατρέψουν την Ερυθρά Θάλασσα σε λουτρό αίματος»

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και η Αγγλία στην Υεμένη σημείωσε,

«Είναι πρόθυμοι να μετατρέψουν την Ερυθρά Θάλασσα σε λουτρό αίματος».

Ο Ερντογάν προέβη σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά την προσευχή της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη.

Αναφερόμενος στις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ και η Αγγλία στην Υεμένη, ο Ερντογάν δήλωσε ότι όλα αυτά που γίνονται είναι χρήση δυσανάλογης δύναμης και είπε:

“Το Ισραήλ χρησιμοποιεί αυτή τη δυσανάλογη δύναμη στην Παλαιστίνη με τον ίδιο τρόπο. Το Ιράν εξετάζει πώς μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό έναντι όλων αυτών. Η Αγγλία κινήθηκε πάντοτε μαζί με την Αμερική σε αυτή τη διαδικασία και συνεχίζει να το κάνει. Αυτή τη στιγμή είναι πρόθυμοι να μετατρέψουν την Ερυθρά Θάλασσα σε ένα λουτρό αίματος. Η Υεμένη αυτή τη στιγμή μαζί με τους Χούθι λέει ότι έδωσε και θα δώσει την απαραίτητη απάντηση στην περιοχή κατά αυτών είτε είναι Αμερική είτε Αγγλία, χρησιμοποιώντας όλες τις δυνάμεις της. Δηλώνουν επίσης ότι δεν υπάρχει χώρος για παραμικρή αδυναμία σε αυτό το θέμα».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχετικά με την προσφυγή της Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, με την αιτιολογία πως ‘διέπραξε γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα’ ανέφερε πως πιστεύει ότι το αποτέλεσμα θα είναι καλό.

Αφού σημείωσε ότι το Ισραήλ έχει αρχίσει να κάνει την υπεράσπιση του, ο Ερντογάν δήλωσε:

«Όμως όλα τα έγγραφα που δώσαμε χρησιμεύουν σοβαρά στη Χάγη. Αυτά τα έγγραφα που έχουμε τώρα παραδώσει, κυρίως εικόνες, το Ισραήλ θα  καταδικαστεί με αυτά τα έγγραφα».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως πιστεύει στη δικαιοσύνη του Διεθνές Δικαστηρίου Ερντογάν πρόσθεσε:

«Από σήμερα, το Ισραήλ κάνει υπεράσπιση. Ενώ κάνει υπεράσπιση φυσικά, μιλάει για άμυνα. Τι είδους άμυνα και αν είναι. Το Ισραήλ έχει μετατρέψει την περιοχή σε λουτρό αίματος από τις 7 του μήνα κατά της Παλαιστίνης, που είναι ανοιχτή φυλακή, όχι με άμυνα αλλά με επίθεση. Μόνο εκεί σκότωσαν 22-23 χιλιάδες Παλαιστινίους».

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι στο παρελθόν έβλεπε τον Πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ σε πολύ πιο ειλικρινή ατμόσφαιρα σε αυτό το σημείο, αλλά πρόσφατα και αυτός άρχισε να μιμείται και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και να κάνει πολύ διαφορετικές δηλώσεις και συνέχισε,

«Δεν θα κερδίσουν τίποτα με φραστικές επιθέσεις στον Ταγίπ Ερντογάν. Γιατί δεν μπορούν να αποτελειώσουν τον Ταγίπ Ερντογάν με φραστικές επιθέσεις, γιατί εμείς ακολουθούμε την αλήθεια. Είμαστε στο πλευρό της δικαιοσύνης, είμαστε στο πλευρό των καταπιεσμένων, αλλά αυτοί κάνουν ό,τι προστάζει η βαναυσότητα τους. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα είναι καλό. Οι καταπιεσμένοι δεν έχασαν ποτέ, πάντα έχασαν οι τύραννοι».

πηγή : TRT Τουρκίας.

12.1.2024