Π. Μαρινάκης: Διαχρονικός σεβασμός στην εκκλησία. Θα ακούσουμε τις απόψεις της

«Υπάρχει απόλυτος σεβασμός και στο πρόσωπο του κ. Ιερώνυμου και λόγω του αξιώματός του, αλλά και λόγω και της δικής του παρουσίας. Η εκκλησία διαχρονικά, ειδικά τα τελευταία χρόνια των πολλών εισαγόμενων κρίσεων, διαδραμάτισε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στη βοήθεια ειδικά σε πιο αδύναμους συμπολίτες μας, στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και συνεχίζει να το κάνει και γι’ αυτό και υπάρχει διαχρονικός και απόλυτος σεβασμός. Από κει και πέρα, νομίζω ότι αυτό το οποίο απάντησα, είναι κάτι το οποίο ίσχυε, ισχύει και θα ισχύει στη δημοκρατία μας, στη χώρα μας. Οι κυβερνήσεις έχουν την πρωτοβουλία, μετά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, και πρέπει να εφαρμόζουν και εφαρμόζουν το πρόγραμμά τους, κάτι που κάνουμε κι εμείς» τόνισε  σε συνέντευξή του στη εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6»  της ΕΡΤ1 ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θ’ ακούσουμε και θα συνεχίσουμε ν’ ακούμε τις απόψεις της εκκλησίας, της κοινωνίας, αλλά στο τέλος της ημέρας έχουμε υποχρέωση να είμαστε συνεπείς στους πολίτες και σ’ αυτά τα οποία έχουμε υποσχεθεί προεκλογικά», πρόσθεσε.
Επισήμανε ότι η χώρα μας έχει πληρώσει πολλά από το διχασμό και σημείωσε «δεν θέλουμε να διχάσουμε. Αλίμονο, αν ένα θέμα το οποίο θεωρώ ότι προστατεύει τα δικαιώματα κάποιων συμπολιτών μας και δεν επηρεάζει κανέναν άλλον και μάλιστα ρυθμίζει μία κατάσταση που, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, υφίσταται, αλλά δεν είναι ρυθμισμένη και δημιουργεί κάποιες αδικίες μεταξύ των πολιτών ―παιδιά δύο κατηγοριών―, αλίμονο αν ένα τέτοιο θέμα δίχαζε την κοινωνία».
«Αυτό το οποίο πάμε να κάνουμε, είναι να ρυθμίσουμε μία κατάσταση που υπάρχει και να αξιολογούνται οι δύο άνθρωποι αυτοί, όπως αξιολογείται κι ένα ετερόφυλο ζευγάρι, άρα είναι κατάλληλοι για την υιοθεσία. Είναι κάτι το οποίο θεωρώ ότι, ως προς τον πολιτικό γάμο, έχει εξελιχθεί, δεν μιλάμε για θρησκευτικό γάμο. Μιλάμε για έναν γάμο σε δημαρχείο, μιλάμε για μια ισότητα ουσιαστικά, ίσα δικαιώματα στο σύνολο των πολιτών», ανέφερε.
Επανέλαβε ότι οι υπουργοί συμμετέχοντας στο υπουργικό συμβούλιο έχουν αυξημένη θεσμική υποχρέωση και πρόσθεσε «από εκεί και πέρα, νομίζω, οι όποιες περαιτέρω αποφάσεις είναι θέμα κατ’ αρχάς των ιδίων, ποιες θα είναι οι αποφάσεις τους. Να μην προδικάσουμε, δηλαδή, τι θα ψηφίσει ο κάθε υπουργός. Η αλήθεια είναι ότι πέραν των ενστάσεων που έχει εκφράσει από την αρχή ο κ. Βορίδης, δεν υπάρχει διατυπωμένη κάποια άλλη ένσταση. Αλλά ας δούμε τι θα συμβεί, ας δούμε το υπουργικό συμβούλιο και μετά. Προφανώς αυτές είναι αποφάσεις του πρωθυπουργού τις οποίες ούτε θα μπορούσα να προαναγγείλω, ούτε τις γνωρίζω, ούτε να τις προδικάσω».

Ειδική αναφορά έκανε όμως και στο θέμα της ακρίβειας και της αντιμετώπισής της λέγοντας: «όταν ‘έχεις δυναμικό φαινόμενο πρέπει να έχεις δυναμική αντιμετώπιση επεξεργαζόμαστε τα πάντα» και τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική που στηρίζεται σε 3 άξονες: αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος που θα μείνει και όταν η πληθωριστική κρίση αποχωρήσει, αυξημένοι έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ κατά της αισχροκέρδειας και στοχευμένες παρεμβάσεις πχ πλαφόν στο περιθώριο κέρδους στο βρεφικό γάλα, μέτρα που μετριούνται όπως είπε στην πράξη.

Επίσης δήλωσε πως η εισαγόμενη ακρίβεια και όχι ακρίβεια Μητσοτάκη στον ευρωπαϊκό μέσο όρο η χώρα μας λίγο πιο κάτω, υπάρχουν οι θιασώτες των μαγικών λύσεων και του πατήματος κουμπιών. Αναφερόμενος σε στοχευμένες παρεμβάσεις, είπε πως βρεφικό γάλα οπωροκηπευτικά, η αντιπολίτευση τις απαξιώνει, θα λύσετε λέει το πρόβλημα; όλα μαζί τα μέτρα έχουν την αξία τους και μετριούνται στην πράξη, όταν έχεις δυναμικό φαινόμενο πρέπει να έχεις δυναμική αντιμετώπιση, επεξεργαζόμαστε τα πάντα».

20.1.2024