ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
JOHNSON & WALES – RHODE ISLAND ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε και πάλι σήμερα 17/06/2024 τους σπουδαστές της σχολής γαστρονομίας του Johnson & Wales University στις εγκαταστάσεις μας για ένα σεμινάριο σε ελληνική κουζίνα και συγκεκριμένα σε ψωμιά και παραδοσιακά γλυκά.
Ο εισηγητής κύριος Τάσος Πρωτοψάλτης (πρόεδρος της ΛΑΕ) μαζί με τα τακτικά μέλη μας Σπύρο Κασώρη και Έλσα Νίκα παρουσίασαν παραδοσιακές Ελληνικές συνταγές και συγκεκριμένα:
– Ψωμάκια πολυτελείας
– Σταφιδόψωμο
– Τυρόψωμο
– Κουλούρι Θεσσαλονίκης
– Μπομπότα
– Ψωμί με κεφαλογραβιέρα
– Εκμέκ Κανταΐφι
– Γαλακτομπούρεκο
– Γιαννιώτικο
– Χαλβάς σιμιγδαλένιος
– Τυρόπιτα με χειροποίητη ζύμη
– Τυροπιτάκια
Η αίθουσα γέμισε με αρώματα και οι σπουδαστές έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, έχοντας συμμετάσχει ενεργά στις παρασκευές αυτές.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κύριο Ηλία Τομάζο, Director PAIDEIA Study Abroad Programs in Greece, Center for Hellenic Studies PAIDEIA, για την εμπιστοσύνη του και για τις πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις συνέχισης της συνεργασίας μας.
Με εκτίμηση,
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
Τάσος Πρωτοψάλτης