ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΚΗΪΑ ΑΗΔΟΝΑ (ΚΕΑ)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΜΟΥ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΗΪΑ ΑΗΔΟΝΑ (ΚΕΑ),την γενέθλια γη μου(εκ της μητρός μου Καλ.Κατωμερή)από τον δραστήριο ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΚΕΑΣ.
Το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024, στο ονειρώδη περιβάλλοντα χώρο του Αγροτικού Λαογραφικού Μουσείου Κέας, στο Βαράδι του Μυλοπόταμου, έγινε, με πρωτοβουλία του Σ.Φ.Κ.και της προέδρου του γνωστής εικαστικού κ.Γεωργίας Μπλιάτσου η παρουσίαση των δύο από τα τρία τελευταία μου βιβλία.Της μυθιστορηματικής βιογραφίας του φωτισ-μένου κυβερνήτη Ι.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ  & των ιστορ.αφηγημάτων ΠΙΚΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ( εκδ.ΒΕΡΓΙΝΑ, 2023).
Ομιλητές, ο γνωστός Κείος συγγραφέας, πρ.δήμαρχος Κέας ,με δεκαετή,επίσης, αυτοδιοικητική προσφορά,Στέφανος Λέπουρας, η φιλόλογος, ποιήτρια και κριτικός λογοτεχνίας που έκανε και τον συντονισμόκ.Εριέττη Μπορνάν και ο υποφαινόμενος που είχε αναλάβει και την ανάγνωση των
κειμένων.
Χαιρετισμούς έκαναν πλήν της προέδρου και η εκπρό σωπος της Δημοτ.Αρχής κ.Γκοτζαμάνη.
Προηγήθηκε,η βράβευση και η ανακήρυξη ως επίτιμου προέδρου του Σ.Φ.Κ.του παλαιού εξέχοντος μέλους του Σ.Φ.Κ. (και παριστάμενου στην τόσο
εξαιρετική και συγκινητική βραδιά )κ. Βύρωνα Ρηγινού, στον οποίο,δια χειρός της προέδρου, παραδόθηκε τιμητικά πίνακας
ζωγραφικής του γνωστού εικαστικού καλλιτέχνη κ.Θανάση Γιαννούκου.Ακολούθησε μικρή δεξίωση προσφορά του Σ.Φ.Κ.
Ευχαριστίες πολλές από τον τιμηθέντα συγγραφέα,για την πρόσκληση, τη φιλοξενία και την αγάπη,από τον Σύλλογο , την
πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. γι αυτή την πρωτοβουλία τους.
Τιμούν και στο πρόσωπό μου την πνευματική παράδοση αυτού του ιστορικού, πνευματικού νησιού,της υπεραγαπημένης Υδρούσας!.
 Φώτο: Τάσος Γιαννούκος, Βασ.Γεωργιάδης
Βασίλης Γεώργιαδης
Συγγραφέας –  Ιστορικός
2.7.2024