Μεγάλη φωτιά στις Πετριές Εύβοιας και κινδυνεύουν σπίτια

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική το μεσημέρι της Δευτέρα καθώς μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση κοντά στο χωριό Πετριές του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Στο σημείο κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το μέτωπο πλησιάζει στην κατοικημένη περιοχή.

Με απόφαση  του Αντιδημάρχου Νίκου Μαστροκώστα δόθηκε εντολή εκκένωσης και συγκεκριμένα οι πολίτες από Κόσκινα να μεταβούν στους Ζάρακες, ενώ αν βρίσκεστε στα Κριεζά κατευθυνθείτε προς Λέπουρα και Βέλος.

Στο σημείο επιχειρούν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, 50 πυροσβέστες με 17 οχήματα, ενώ ρίψεις από αέρος κάνουν τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς τις μεσημβρινές ώρες στις Τοπικές Κοινότητες Κόσκινα και Κριεζά Εύβοιας, υπάρχει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Λεπούρων—Καρύστου στο ύψος Κριεζών και Κόσκινα, καθώς επίσης και στην Επαρχιακή Οδό Πετριών –Αγίων Αποστόλων. Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο συγκεκριμένο σημείο και να ακολουθούν τα σήματα των ρυθμιστών τροχονόμων.

29.7.2024