Εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις απατών και αποπειρών αυτών στην Αργολίδα

Εξιχνιάστηκαν, μετά από έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, -3- περιπτώσεις απάτης και -3- απόπειρες αυτής σε καταστήματα ψιλικών και περίπτερα στην Αργολίδα.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, συνελήφθησαν -2- ημεδαποί, ένας 30χρονος και ένας  ανήλικος.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες και απόπειρες απατών.

Συγκεκριμένα οι ανωτέρω, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία, διέπρατταν συστηματικά ηλεκτρονικές απάτες σε βάρος καταστηματαρχών καταστημάτων ψιλικών και μίνι μάρκετ στο Ναύπλιο και σε τοπικές κοινότητες του δήμου Ναυπλιέων και Άργους-Μυκηνών.

Όπως διαπιστώθηκε ότι, οι δράστες μετέβαιναν σε καταστήματα ψιλικών και μίνι μάρκετ, προσποιούμενοι τους πελάτες και αφού ζητούσαν μια προπληρωμένη κάρτα (paysafe) αξίας 100 ευρώ, κατάφεραν να υποκλέψουν τον κωδικό αυτής, αποχωρώντας από το σημείο.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω διέπραξαν -3- περιπτώσεις απατών και -3- απόπειρες αυτών.

Τέλος, στην κατοχή του ανήλικου βρέθηκε και κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

φωτό : Αρχείο

17.8.2024