ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Πρωτιά Νίκου Ανδρουλάκη στο δεύτερο γύρω με το Χάρη Δούκα

Η δεύτερη θέση που οδηγεί σε επαναληπτική εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν “ντέρμπι” καθώς Χάρης Δούκας και Παύλος Γερουλάνος έχουν απόσταση περίπου 700 ψήφους.

Η διαφορά ανάμεσα στον Χάρη Δούκα και τον Παύλο Γερουλάνο είναι 696 ψήφοι και μένουν να ενσωματωθούν περίπου 7.000 ψήφοι.

Σύμφωνα με τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα στο 98,49% των ψηφισάντων ο Νίκος Ανδρουλάκης λαμβάνει 29,89%.

Ακολουθεί ο Χάρης Δούκας με 21,39% και ο Παύλος Γερουλάνος με 21,15%.

Η Αννα Διαμαντοπούλου συγκεντρώνει 19,55%.

Ο Μιχάλης Κατρίνης λαμβάνει 5,75% και η  Νάντια Γιαννακοπούλου με 2.31%.

 

Δήλωση Νίκου Ανδρουλάκη

«Σήμερα είναι μία σπουδαία μέρα για τη δημοκρατική παράταξη. Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους, μας γέμισαν ελπίδα και δύναμη. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου γιατί είχαμε μία προεκλογική εκστρατεία με πραγματικά πολιτικό πολιτισμό, με ήθος και σοβαρότητα, θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όσους με τίμησαν με τη σημερινή νίκη. Επτά ημέρες έμειναν μέχρι την επόμενη Κυριακή που είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγει ακόμη πιο ενωμένο και ακόμα πιο ισχυρό, ακόμη πιο περήφανο».

Δήλωση Χάρη Δούκα

«Το μήνυμα της κάλπης είναι καθαρό, το 70% ζητά αλλαγή ηγεσίας», τόνισε ο Χάρης Δούκας και πρόσθεσε «σας καλώ λοιπόν την Κυριακή όλοι μαζί να κάνουμε την μεγάλη υπέρβαση. Να αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τη χώρα».

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για το ΠΑΣΟΚ. Και είναι μια μεγάλη μέρα για την δημοκρατική παράταξη. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους 300.000 φίλους και μέλη που ήρθαν, ψήφισαν και στήριξαν την διαδικασία. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συνυποψηφίους μου που γύρισαν την Ελλάδα για να δυναμώσουμε το ΠΑΣΟΚ και την δημοκρατική παράταξη σε κάθε γωνιά. Θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές που έκαναν ένα πολύ μεγάλο αγώνα για να είναι εξαιρετικά όλα όλη τη μέρα και βεβαίως τους ανθρώπους που με στήριξαν και με πήγαν στον δεύτερο γύρο»

Δήλωση Παύλου Γερουλάνου 

Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ σήμερα μίλησαν και η απόφασή του είναι απολύτως σεβαστή. Θέλω να συγχαρώ τον κ. Ανδρουλάκη και τον κ. Δούκα που περνούν στον δεύτερο γύρο. Και να συγχαρώ επίσης όλους τους συνυποψηφίους μου για τον εξαιρετικό αγώνα που έκανε το ΠΑΣΟΚ, που πιστεύω ότι ανέβασε το κόμμα στα μάτια όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τις 300.000 ανθρώπων που ήρθαν στην κάλπη. Που περίμεναν υπομονετικά για πάρουμε αυτή την απόφαση. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω πάρα πολύ όλους εκείνους τους ανθρώπους που ήρθαν ψήφισαν τη δική μου υποψηφιότητα αλλά και όλους τους εθελοντές που βοήθησαν αυτή την περίοδο. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και θεωρώ ότι αύριο ξεκινά μία καινούργια μέρα και εδώ είμαστε για να συνεχίσουμε τον αγώνα που έχουμε μπροστά για το καλό του ΠΑΣΟΚ και το καλό της παράταξης. Δε νομίζω ότι οι πολίτες που θα έρθουν να ψηφίσουν, χρειάζεται να κατευθυνθούν στην κάλπη προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Θεωρώ ότι ο καθένας που ψήφισε την υποψηφιότητά μου, ήρθε με τη δική του άποψη, δεν ήταν άνθρωποι που σπρώχτηκαν από τον έναν ή από τον άλλον. Δεν νομίζω ότι περιμένουν από μένα ποιος θα κερδίσει τον β’ γύρο.

Δήλωση Άννας Διαμαντοπούλου

«Η σημερινή μέρα είναι μία πολύ σημαντική αφετηρία για μια νέα πορεία για το ΠΑΣΟΚ», είπε αρχικά η Άννα Διαμαντοπούλου.

Και πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους τους πολίτες που συμμετείχαν, μας δυνάμωσαν. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους φίλους και τους εθελοντές που πίστεψαν στην υποψηφιότητά μου και ονειρευτήκαμε μαζί. Είμαι εδώ και πιστεύω βαθιά ότι στην επόμενη μέρα θα είμαστε ενωμένοι και θα δουλέψουνε όλοι μαζί για το μεγάλο ΠΑΣΟΚ».

Ευχαρίστησε τους πολίτες που συμμετείχαν, τους φίλους και τους εθελοντές που πίστεψαν στην υποψηφιότητά της κι όλους τους ανθρώπους στην Ελλάδα που αυτοοργανώθηκαν για να την στηρίξουν.

Δήλωση Μιχάλη Κατρίνη

«Με τη συμμετοχή τους οι πολίτες, στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή προέδρου του κόμματος, οι οποίοι  ξεπέρασαν τις 300.000, δυναμώνουν το κίνημα μας», δήλωσε ο Μιχάλης Κατρίνης έξω από τα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη.

Παράλληλα ευχαρίστησε  τον κόσμο που τον τίμησε με τη ψήφο του και συνεχάρη τους δύο συνυποψηφίους του, Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα, για την είσοδο τους στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Ο κ. Κατρίνης, ερωτηθείς αν θα δηλώσει στήριξη σε έναν από τους δύο υποψηφίους, αρνήθηκε κατηγορηματικά τονίζοντας ότι «το ποιός θα ηγηθεί της παράταξης θα το κρίνουν οι πολίτες ελεύθερα και ανεπηρέαστα».

Δήλωση Νάντιας Γιαννακοπούλου

«Σήμερα είναι μια ημέρα νίκης για το ΠΑΣΟΚ. Οι 300.000 μέλη και φίλοι που συμμετείχαν στη διαδικασία έστειλαν ισχυρό μήνυμα επαναφοράς του κινήματος με την κοινωνία», ανέφερε η Νάντια Γιαννακοπούλου για το αποτέλεσμα του α΄ γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Η κ. Γιαννακοπούλου είπε ακόμα «το πιο σημαντικό είναι η ενότητα. Άνοιξα έναν δρόμο που ήδη αποδίδει καρπούς. Θα είμαι μπροστά στην πρώτη γραμμή γιατί αυτό οφείλω σε όσους με εμπιστεύτηκαν. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι θα δώσουμε τον αγώνα μας για την αντίληψη που έχω για την ανανέωση και την ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα δρέπουμε τους καρπούς αυτής της προσπάθειας που πρώτη ξεκίνησα το βράδυ των ευρωεκλογών».

«Επωμιζόμαστε τη μεγάλη ελπίδα να μην τους απογοητεύσουμε και να γίνουμε πλειοψηφικό ρεύμα που θα είναι ισχυρή αντιπολίτευση. Έχουμε μια εβδομάδα, το ποιος θα εκλεγεί έχει την αξία του και τον συμβολισμό του»