“Ταξιδεύοντας με ένα μανιτάρι” της συγγραφέως, Αθηνάς Κυμιωνάκη, από τις Εκδόσεις ΚΟΥΡΟΣ

Η εκλεκτή συγγραφέας, εκπαιδευτικός προσχολικής αγωγής και σκηνοθέτιδα, Αθηνά Κυμιωνάκη, παρουσιάζει 8 αυτοτελείς χιουμοριστικές ιστορίες, μικρές και μεγάλες σε μορφή έμμετρου λόγου, στο νέο της βιβλίο με τίτλο: “Ταξιδεύοντας με ένα μανιτάρι” που πρόσφατα εκδόθηκε από τις Εκδόσεις ΚΟΥΡΟΣ.

Όλα τα ποιήματα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο είναι διακοσμημένα με σκίτσα της εξαίρετης εικονογράφου των Εκδόσεων ΚΟΥΡΟΣ,  Ελευθερίας Μανδάνη, καθώς και το θαυμάσιο εξώφυλλο του έργου!

Το βιβλίο χωρίζεται σε 5 ενότητες. Η 1η ενότητα περιλαμβάνει ποιήματα Λίμερικ, η 2η  ενότητα, παιδικές προσευχές, νανουρίσματα και παραδοσιακές διεθνείς προσευχές. Η 3η ενότητα περιλαμβάνει δαχτυλοθέατρο για βρέφη και παιδιά, η 4η  ενότητα, δραματοποιημένα μουσικοκινητικά παιχνίδια τάξης και αυλής και η 5η ενότητα τραγουδάκια υποδοχής στο σχολείο, αυλής & βροχής.

Το συγκεκριμένο βιβλίο βοηθά τους μαθητές να καλλιεργούν τη δημιουργικότητά τους και να στολίζουν με πολλά χαμόγελα τα προσωπάκια τους.

Τους προτρέπει επίσης, να δημιουργούν μέσα σε ένα κλίμα συνεργασίας και αλληλοβοήθειας και να αναπτύσσουν δεξιότητες που θα συμβάλουν στην ουσιαστική ένταξή τους στην κοινωνία του αύριο και στη συνύπαρξή τους με τους άλλους ως ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Το βιβλίο “Ταξιδεύοντας με ένα μανιτάρι”, μέσα από τα  τρυφερά ποιήματα και τους χάρτινους ήρωές του, η συγγραφέας ενώνει τη φωνή της με τους μικρούς αναγνώστες βάζοντας γαλάζια φτερά στα όνειρά τους για ένα όμορφο αύριο γεμάτο φως και ταυτόχρονα τα ταξιδεύει σε κόσμους μαγικούς.

Με τα ουσιαστικά νοήματα που μεταδίδει μέσα από την γραφή της, ενθαρρύνει τα παιδιά να κυνηγούν τα όνειρά τους και να αγωνίζονται για αυτά. Τα προτρέπει να ανακαλύψουν τη δύναμη των συναισθημάτων τους, να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες.

Φωτεινοί σηματοδότες για την άξια δημιουργό είναι οι ηθικές αξίες, όπως η ανιδιοτελής αγάπη, ο σεβασμός, η αποδοχή, η κατανόηση, η προσφορά. Έτσι, διαβάζοντας το βιβλίο της, αντιλαμβανόμαστε αμέσως ότι δεν αποτελεί απλώς έναν τρόπο ψυχαγωγίας, αλλά είναι ένα χρήσιμο εγχειρίδιο για γονείς και εκπαιδευτικούς!