ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ με τον ΑΛΕΞΗ ΣΤΑΜΑΤΗ

Μαίρη Κεφαλά

Μαίρη Κεφαλά

 

 

 

 

 

Από 16 Οκτωβρίου κάθε Τετάρτη 19:00-21:00,για 6 συναντήσεις

Το Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής «Συγγραφικό Εργαστήρι» με τον

συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη απευθύνεται σε όσους θέλουν να μπουν στα ενδοτέρα της συγγραφής και να αναπτύξουν την αποκλειστικά δική τους συγγραφική «φωνή». Τα μαθήματα εκτυλίσσονται σε μια ατμόσφαιρα διάδρασης και λογοτεχνικότητας μέσα από θεωρία αλλά και ασκήσεις. Μαζί μετον συγγραφέα ανιχνεύουμε τι σημαίνει αυτός ο «άλλος τρόπος να βλέπεις τα πράγματα» στον οποίο βασίζεται η λογοτεχνία. Μπαίνουμε στην «κουζίνα» του πεζογράφου, και βλέπουμε πως δουλεύουμε τα διάφορα «υλικά» που έχει στη διάθεσή του. Κι όλα αυτά με τη καθοδήγηση ενός έμπειρου πεζογράφου, ο οποίος εκτός από πολυετή και επιτυχημένη προσωπική συγγραφική διαδρομή και θεωρητική κατάρτιση, διαθέτει και μια μελετημένη μέθοδο προσέγγισης της λογοτεχνίας. Μαθητές του έχουν έως τώρα εκδώσει 23 βιβλία.

Διάρκεια: 6 συναντήσεις, κάθε Τετάρτη 19:00-21:00

Από 16 Οκτωβρίου

Κόστος: €200

Μέλη ΣΑΣΜ: €160

Γονείς/Καθηγητές/Προσωπικό&οικογένειές τους: €180

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Αλέξης σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ και έκανε μεταπτυχιακάΑρχιτεκτονικής και Κινηματογράφου στο Λονδίνο. Έχει γράψει είκοσι οκτώ βιβλία.Έργα του έχουν μεταφραστεί σε εννέα γλώσσες. Το πρώτο του μυθιστόρημα, Οέβδομος ελέφαντας εκδόθηκε στην Μεγάλη Βρετανία. Το Μπαρ Φλωμπέρ εκδόθηκε στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία,την Πορτογαλία, τη Σερβία και τη Βουλγαρία. Η Αμερικάνικη Φούγκα, κέρδισε το Διεθνές Βραβείο Λογοτεχνίας του Αμερικανικού Ομοσπονδιακού ΙδρύματοςΤεχνών κι εκδόθηκε στις ΗΠΑ (Etruscan Press). Το πρώτο του παιδικό μυθιστόρημα Ο Άλκης και ο Λαβύρινθος τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο του Κύκλου του Παιδικού Βιβλίου. Θεατρικά του έργα έχουν ανεβεί σε κεντρικά θέατρα

των Αθηνών όπως το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, το Θέατρο οδού Κεφαλληνίας, το Ίδρυμα ΜιχάληΚακογιάννη αλλά και στο Southbank Centre. Αρθρογραφεί στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Διδάσκει Δημιουργική Γραφή.

 

 

Τα μαθήματα διεξάγονται στη ΣΧΟΛΗ ΜΩΡΑΙΤΗ (Παπαναστασίου και Αγ. Δημητρίου, Π. Ψυχικό)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online