“στον βυθό της Θάλασσας” από τις εκδόσεις Βιότοπος.

Μαίρη Κεφαλά

Μαίρη Κεφαλά

 

 

 

 

 

 

Η 25η ονειρική σειρά των εκδόσεων Βιότοπος μας ταξιδεύει “στον βυθό της Θάλασσας”. Αφιερωμένη στο ανεξερεύνητο, ανυποχώρητο και αδιεκδίκητο μπλε, τις φυκιάδες, τα νερένια λιβάδια της Ποσειδωνίας, τις μοναδικές ανεμώνες, τα μικρά πολύχρωμα ψαράκια, τα κοχύλια του βυθού και την αγάπη μας για τη Θάλασσα και την ανυπολόγιστη ομορφιά της...
Η Θάλεια Ζεϊμπέκη αντλώντας έμπνευση από όλη αυτή την μυστική και σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητη ζωή, ζωγραφίζει τους σιωπηλούς ευαίσθητους οργανισμούς που κατοικούν στο νερένιο βασίλειο.
77 είδη ζωής των Ελληνικών θαλασσών έχουν την τιμητική τους στα δύο έντυπα της νέας σειράς, το ημερολόγιο και το λεύκωμα, με λεπτομερείς υδατογραφίες και κείμενα με πληροφορίες για τη ζωή και τις συνήθειές τους.
Επιλεγμένα αποσπάσματα ποιημάτων νεοελλήνων ποιητών από τον καιρό του μεσοπολέμου μέχρι τις ημέρες μας περιλαμβάνονται στις σελίδες της νέας έκδοσης.
Το ημερολόγιο, περιορισμένου αριθμού αντιτύπων, έχει διάσταση 14,5 x 21 cm., σκληρή βιβλιοδεσία υψηλής ποιότητας και είναι τυπωμένο σε χαρτί samois 120 γραμμαρίων.
Η διάταξη στο εσωτερικό είναι εβδομαδιαία και περιλαμβάνει αναλυτικό εορτολόγιο, αστρικά φαινόμενα, φάσεις σελήνης, ώρα ανατολής & δύσης ηλίου, εκλείψεις, θέσεις πλανητών και παγκόσμιες ημέρες.
Το λεύκωμα, περιορισμένου αριθμού αντιτύπων, έχει ίδιες διαστάσεις και προδιαγραφές με το ημερολόγιο. Οι σελίδες περιέχουν μόνο τις υδατογραφίες, χωρίς γραμμές, όρια και περιορισμούς, δίνοντας άφθονο χώρο για σημειώσεις, σκέψεις, ιδέες, σκίτσα και κάθε είδους δημιουργία.
Η σειρά “στον βυθό της Θάλασσας” ολοκληρώνεται με τρία σχέδια σελιδοδεικτών, επιστολόχαρτα και κάρτες.
Για άλλη μια χρονιά οι πανέμορφες υδατογραφίες μας φέρνουν λίγο πιο κοντά, σε ό,τι ίσως είναι πια δυσκολοθώρητο, ίσως συχνά και απαγορευτικό για τη ζωή μας στην πόλη.

 

 

7/12/2019

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online