ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΡΑ ΤΡΩΩ - Μάρτιν Κόεν

Κατερίνα Καράμπελα

Κατερίνα Καράμπελα

 

 

 

 

 

“Γιατί, αφού ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος να είναι αδύνατος, παχαίνει;”, αναρωτιέται ο συγγραφέας.

“Να τρώει κανείς ή να μην τρώει;”, συνεχίζει τον συλλογισμό του ο φιλόσοφος-συγγραφέας Μάρτιν Κόεν.

“Θα φάμε, αλλά τι να φάμε;”αυτή είναι μια άλλη βαθυστόχαστη και δύσκολη ερώτηση.

Γιατροί και διατροφολόγοι σφάζονται μεταξύ τους.

Οι διασημότητες και οι επιστήμονες εξακολουθούν να μας προσφέρουν νέες συνταγές και ειδικές δίαιτες. Το αποτέλεσμα είναι η παχυσαρκία να έχει χτυπήσει κόκκινο, όπως και οι παθήσεις που έχουν σαν αιτία τη διατροφή. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στον πλανήτη μας δεν είναι η υπερθέρμανση, η οικολογική καταστροφή, το λιώσιμο των πάγων ή η πυρηνική καταστροφή, αφού οι περισσότεροι άνθρωποι εξοντώνονται από παθήσεις όπως ο καρκίνος, τα καρδιοαγγειακά, ο διαβήτης, τα αυτοάνοσα και τόσες άλλες.

Το Νο1 θέμα είναι η διατροφή. Και αφού συγκεκριμένη άποψη δεν μας δίνει η σύγχρονη υπερ επιστήμη μας, κανένας δεν σκέφτηκε να ρωτήσει τους φιλόσοφους -αυτές τις λογικές ψυχές αφιερωμένες στην αλήθεια, την ηθική και τη λογική- για το τι σκέφτονταν πάνω σ’ αυτό το θέμα.

Μέχρι τώρα...

Το “Σκέφτομαι Άρα τρώω” εξετάζει την αλήθεια πίσω από τα πιστεύω μας για τη διατροφή και σταχυολογεί απόψεις από τους πιο διάσημους στοχαστές του κόσμου, για να ξετυλίξει την ιστορία πίσω από τις σημερινές αντιλήψεις για την υγιεινή διατροφή.

Σ' αυτό το βιβλίο ο Μάρτιν Κόεν μάς δίνει μία εκτεταμένη επισκόπηση για όλα όσα συνδέονται με τα τρόφιμα, από τους μικροοργανισμούς που φτιάχνουν το φαγητό μας μέχρι τις σύγχρονες τάσεις για τη διατροφή, και με όλα τα ενδιάμεσα και αποδεικνύει πράγματι ότι οι άνθρωποι που παραπονιούνται ότι δεν τρώνε αλλά παχαίνουν, λένε την αλήθεια.

Μας ανοίγει έναν δρόμο που θα τον διαβούμε υπεύθυνα μόνοι μας, γιατί κανείς δεν ξέρει το σώμα μας καλύτερα από εμάς. Και εντελώς μόνοι μας σ’αυτόν τον δρόμο δεν θα είμαστε, κάπου πίσω από τα δέντρα είναι και ο Κόεν, ο Νίτσε, ο Μαρξ, ο Πλάτωνας, ο Παράκελσος, ο Ρουσσώ, η Μαντάμ ντε Μπωβουάρ και πολλοί άλλοι.

 

Ένα βιβλίο Ζωής! από τις Εκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ.

 

 

Τίτλος: Σκέφτομαι άρα τρώω

Σελίδες 416

Διάσταση 14x21 cm

Tιμή 

17.90 €

ISBN 

9789606765971

 

https://esoptron.gr/product/skeftomai-ara-troo/

 

esoptron.gr 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 13:33

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online