Οι γαλλικές λέξεις: Συνάντηση με τον συγγραφέα Alexis Ragougneau

Καίτη Λεκάκου

Καίτη Λεκάκου

 

 

 

Λόγω της έντονης κακοκαιρίας της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου, ημέρας κατά την οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον Alexis Ragougneau, η εκδήλωση μεταφέρεται για την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου Ώρα 19.30.

Σε έναν κόσμο που εξελίσσεται και αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς, όχι όμως πάντοτε προς το καλύτερο, σε έναν κόσμο κατακερματισμένο, ρευστό και αβέβαιο, η λογοτεχνία και ο στοχασμός μάς επαναφέρουν στις συντεταγμένες του ανθρώπινου μέτρου.

Καταξιωμένοι ή ανερχόμενοι γαλλόφωνοι συγγραφείς και στοχαστές από ποικίλα πεδία των επιστημών, προσκεκλημένοι του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας σε τακτά διαστήματα, μας βοηθούν να συνδεθούμε με τις σύγχρονες τάσεις και τους προβληματισμούς της εποχής μας.

Μετά τη συνάντηση με τον Mathias Enard, καλεσμένος της σειράς εκδηλώσεων «Οι γαλλικές λέξεις: Συναντήσεις με γαλλόφωνους συγγραφείς στο Γαλλικό Ινστιτούτο» είναι ο Γάλλος θεατρικός συγγραφέας και μυθιστοριογράφος, Alexis Ragougneau.

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο Γρηγόρης Μπέκος, δημοσιογράφος

Ταυτόχρονη μετάφραση

Μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις σας χρησιμοποιώντας το #IFGdirect στο Twitter ή μέσω μηνύματος / σχολίου στη σελίδα Facebook του IFG.

Λίγα λόγια για τον Alexis Ragougneau

O Alexis Ragougneau, γεννημένος το 1973, είναι θεατρικός συγγραφέας και μυθιστοριογράφος.

Έχει δημοσιεύσει δώδεκα θεατρικά έργα, τα περισσότερα από τα οποία έχουν παρουσιαστεί επί σκηνής στη Γαλλία και την Ελβετία.

Έχει γράψει επίσης τα αστυνομικά μυθιστορήματα Η Μαντόνα της Νοτρ Νταμ (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Στερέωμα) και Évangile pour un gueux που έγιναν ενθουσιωδώς δεκτά από το αναγνωστικό κοινό στη Γαλλία και το εξωτερικό. Το μυθιστόρημα Νιλς περιλαμβανόταν στην μικρή λίστα του Βραβείου Goncourt 2017. Στα ελληνικά, κυκλοφόρησε επίσης το 2020, το μυθιστόρημα Opus 77, από τις εκδόσεις Πλέθρον.

 

19.2.2021

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online