Καθρέφτης: Βιβλιοπαρουσίαση_ Βιβλιοκριτική ....Της Γιώτας Βουλδή

Γιώτα Βουλδή

Γιώτα Βουλδή Δημοσιογράφος

 

 

Καθρέφτης

Είδος: Μυθιστόρημα
Συγγραφέας:Ανδρομάχη Κοκόση
Εκδόσεις: Αέναον, σελίδες: 286

Η Ανδρομάχη Κοκόση στο πρώτο της μυθιστόρημα : Ο Καθρέφτης, παρουσιάζει με λυρικό ύφος και λεπτομέρεια στην περιγραφή της, την ιστορία της Μαρίνας , μίας διαφημίστριας, αλαζονικής, εγωίστριας και υπεροπτικής γυναίκας που δεν διστάζει να πατήσει "επί πτωμάτων" εαν χρειαστεί , προκειμένου η ίδια να ανελιχθεί και που βλέπει την ζωή της αλλά και την ίδια να αλλάζει, να μεταμορφώνεται και να καταφέρνει εν τέλει να γίνει ένας καλός, δοτικός , μα πάνω από όλα δίκαιος άνθρωπος με την δύναμη που ασκεί επάνω της ένας παλιός Καθρέφτης.

 Ο Καθρέφτης δεν είναι ένας απλός καθρέφτης. 

Είναι μαγικός και τελικά κρύβει ένα ιδιαίτερο... χάρισμα που δίδεται και θα περάσει αργότερα στην κόρη της , Αμαλία, γυναικείο όνομα_ σταθμός στη ζωή της Μαρίνας. Μία γυναίκα άλλωστε, η κυρία Αμαλία θα την κάνει να αναλογιστεί τα πράγματα και την ζωή με τρόπο εντελώς διαφορετικό. Με τον Καθρέφτη η νέα συγγραφέας και συμπαθής Ανδρομάχη Κοκόση μας συγκινεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μας προβληματίζει, μας σαγηνεύει με τις ελκυστικές περιγραφές της και τις προτιμήσεις της στην καλαίσθητη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων και στα εξωτερικά στοιχεία των ηρώων της μα πάνω από όλα μας μεταφέρει σε ένα ωραίο, έξυπνο παραμυθάκι, που διαβάζεται ευχάριστα τόσο από έναν έφηβο , όσο και από ένα άτομο μεγαλύτερης ηλικίας. 

Η Ανδρομάχη Κοκόση καταφέρνει να βάλει το παραμύθι σε ένα μυθιστόρημα για ενήλικες , δίνοντας μας την ανεμελιά που τόσο μας λείπει...και γι'αυτό την ευχαριστούμε !

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online