ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ-ΜΟΥΣΙΚΗ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-ΠΟΙΗΣΗ ΤΖΕΝΗ ΒΛΑXΩΝΗ

Μαίρη Κεφαλά

Μαίρη Κεφαλά

 

 

 

 

ΑΠΑΓΓΕΛΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

 

Η ΤΖΕΝΗ ΒΛΑΧΩΝΗ συγγραφέας, ποιήτρια και ζωγράφος, κατάγεται από την περιοχή των Κενταύρων, το όμορφο Πήλιο. Η εποχή της ατελείωτης νιότης, το πρώτο της βιβλίο, για την ομορφιά, διατροφή και υγεία, γνώρισε μεγάλη επιτυχία.. Στους Δελφούς το 2002, πήρε το πρώτο της ποιητικό βραβείο για το ποίημα Σαλεμένα μυαλά, εξέδωσε στη συνέχεια την πρώτη της ποιητική συλλογή Ερωτική Πυξίδα και απέσπασε το 2005 το βραβείο <<Μαρία Πολυδούρη>>.

Τιμήθηκε δε, με έπαινο σε διαγωνισμό με θέμα: Ειρήνη Πανανθρώπινο αγαθό, το 2007 που προκύρηξε η Αμφικτυονία Ελληνισμού.

Στην πρώτη γραμμή, πλέον από πλευράς κοινού και κριτικών των Ελληνίδων ποιητριών. Έχουν μεταφραστεί ποιήματα της στα πολωνικά και συμπεριλήφθηκαν εκεί σε δύο μεγάλες ποιητικές ανθολογίες. Διατέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής στο παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης στην Βαυαρία και είναι μέλος της Αμφικτιονίας Ελληνισμού και της UNESCO.

Με τις Άρπες, την δεύτερη ποιητική της συλλογή και την Ερωτική πυξίδα απέσπασε δύο βραβεία στο Ευρωπαϊκό διαγωνισμό ποίησης στην Ιταλία τον Ιούλιο του 2008. Οργάνωσε στη συνέχεια σειρά εκδηλώσεων για τον πολιτισμό στο ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Κηφισιάς, στη Δημοτική βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, στα Γιάννενα, στο Μπούρτζι (Ναύπλιο) στην Ακαδημία Μοντέρνας Τέχνης, φτάνοντας στη ξεχωριστή βραδιά ποίησης φιλανθρωπικού χαρακτήρα, στο Μουσείο Μπενάκη το Μάιο του 2010 με μεγάλη επιτυχία.

Το Νοέμβριο του 2010 τη βρίσκουμε να διοργανώνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την ονειρώδη βραδιά ποίησης και μουσικής Η ΑΓΑΠΗ ΘΕΛΕΙ ΑΓΑΠΗ με ένα καταπληκτικό κοινό να

την αποθεώνει.

Τον Ιούλιο του 2011 στη Λάρισα στο 22ο Παγκόσμιο συνέδριο ποιητών, απέσπασε 4 βραβεία για την συνολική της δουλειά στην ποίηση, συν ένα τιμητικό βραβείο για το ανέκδοτο ποίημα της «Το κοχύλι».

 Έχει εκθέσει εικαστικά της έργα το 2012 στην Αθήνα σε 2 εκθέσεις που έχουν διοργανωθεί υπό την αιγίδα της Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών.

Τον ίδιο χρόνο η Αμφικτυονία Θεσσαλονίκης εκδίδει το παιδικό της διήγημα «Το αγοράκι που του άρεσαν οι τηγανητές πατάτες».

Το βιογραφικό της συμπεριλήφθηκε στο λεξικό Προσωπικότητες της ελληνικής διανόησης από την Αμφικτιονία Ελληνισμού.

Video

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online