"Φωτίζοντας τη Διαδρομή μου" του Θεοδόση Δαυλού. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ στη Θεσσαλονίκη

Μαίρη Κεφαλά

Μαίρη Κεφαλά

 

 

 

 

 

Ο γνωστός εικαστικός και σκηνογράφος Θεοδόσης Δαυλός, ύστερα από δεκαετίες ευδόκιμης σταδιοδρομίας στον χώρο της τέχνης, παραδίδει στο αναγνωστικό κοινό το βιβλίο του Φωτίζοντας τη διαδρομή μου, μια «εικαστική αυτοβιογραφία», όπως την ονομάζει ο ίδιος. Μέσα στις σελίδες του βιβλίου αποτυπώνεται έκτυπα η μακρόχρονη πορεία του στο θέατρο, στην τηλεόραση και στο σινεμά.

Ο Θεοδόσης Δαυλός άφησε το ανεξίτηλο στίγμα του στο ελληνικό θέαμα και όχι μόνο. Με εξομολογητική και συχνά παιγνιώδη διάθεση, ειλικρίνεια και αυτοσαρκασμό, ύφος γλαφυρό αλλά και με αστείρευτο χιούμορ, ο Θεοδόσης Δαυλός κάνει μια αναδρομή στην καριέρα του και στη ζωή του.

Στις σελίδες του βιβλίου παρελαύνει ένα ολόκληρος κόσμος. Η Ρώμη των φοιτητικών χρόνων, οι καλλιτεχνικές τάσεις της δεκαετίας του ’60, οι προσωπικές καλλιτεχνικές αγωνίες και αναζητήσεις, οι ανθρώπινες σχέσεις, ο οικογενειακός βίος, ο επαγγελματικός στίβος, περιπέτειες αλλά και ευτράπελα συνθέτουν ένα φαντασμαγορικό μωσαϊκό και ένα απολαυστικό ανάγνωσμα που αποτελεί εν ταυτώ μια οιονεί καλλιτεχνική παρακαταθήκη και την απολογία μιας ζωής. Την έκδοση συμπληρώνει πλουσιότατο φωτογραφικό υλικό των έργων του συγγραφέα, από τα πρώτα βήματα στον χώρο των εικαστικών τεχνών μέχρι τις μεγάλες συνεργασίες και τα χρόνια της καθιέρωσης.

Το βιβλίο παρουσιάζεται την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018, στις 18:30 μ.μ., στα πλαίσια της εικαστικής έκθεσης «TURCEL η ΤΕΧΝΗ στην ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ» που θα εγκαινιάσει ο οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος στην Πινακοθήκη της εταιρείας Μακεδονικών σπουδών, Εθνικής Αμύνης 4, Θεσ/νίκη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Λία Μπουντιούκου (Δημοσιογράφος), Λίλη Δημητρακούλη (Δικηγόρος).

Θα διαβάσουν οι ηθοποιοί: Χριστίνα Ζαχαροπούλου, Δημήτρης Σιακάρας.

Την παρουσίαση συντονίζει ο Κυριάκος Πεταλίδης.

 

ΤΙΤΛΟΣ: Φωτίζοντας τη Διαδρομή μου

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΔΑΥΛΟΣ

ISBN: 978-960-583-360-2

∆ΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 24x22

ΣΕΛΙ∆ΕΣ: 280

ΕΤΟΣ ΕΚ∆ΟΣΗΣ: 2018

Έδρα κατάστηµα "Μαρία Γ. Παρισιάνου"

Ναυαρίνου 20 Αθήνα

Τ.Κ. 106 81

Τηλ.: 210 36 10 519 210 33 06 880 Fax: 210 38 21 411 Υποκατά

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online