"Η Ελευθερία και η ελληνική σημαία ξεκινάνε για το μέτωπο!" της Πηνελόπης Μωραΐτου, από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΡΦΥΡΑ

Μαίρη Κεφαλά

Μαίρη Κεφαλά

 

 

 

 

 

Η σημαία μας ξεκινά το ταξίδι της από την επανάσταση του 1821, περνάει μαζί μας τις δύσκολες ημέρες που έζησε ο τόπος κατά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο και ολοκληρώνει το ταξίδι της στις 17 Νοεμβρίου 1974 στο Πολυτεχνείο. Ο Οκτώβριοςείναι ο μήνας που μας θυμίζει την έναρξη του μεγάλου πολέμου στις 28 αλλά και την λήξη του με την απελευθέρωση της χώρας μας στις 12 του μήνα.

Ας παρακολουθήσουμε αυτά τα σημαντικά ιστορικά γεγονότα μαζί με την«Ελευθερία και το ταξίδι της ελληνικής Σημαίας». Μέσα από τα μάτια μιας σημαίας και ενός παιδιού κάνουμε ένα ταξίδι στον χρόνο που μας μαθαίνει την πρόσφατη ιστορία της πατρίδας και της σημαίας μας.

Διαβάστε το με τα παιδιά ή τους μαθητές σας και υλοποιήστε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα βρείτε στο site μας. Ζητήστε μας να σας στείλουμε υλικό για την απασχόληση των παιδιών και ζήστε μαζί τους ένα μαγευτικό ταξίδι στον χρόνο!

 

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ

της Πηνελόπης Μωραΐτου

Eικονογράφηση: Πέγκυ Φούρκα

 

Η γνωστή συγγραφέας επανέρχεται με ένα έργο που έλειπε από τις παιδικές βιβλιοθήκες! Αυτή τη φορά επιλέγει να ασχοληθεί με την πρόσφατη ελληνική ιστορία και να μας μιλήσει για τη σημαία των Ελλήνων και τα ιστορικά γεγονότα που σφράγισαν όχι μόνο την εμφάνισή της αλλά και τη σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας.

Ένα βιβλίο για να γνωρίσουμε την ιστορική μας ταυτότητα, ώστε με πίστη σ’ αυτήν αλλά και σεβασμό στους συνανθρώπους μας που προέρχονται από διαφορετικές ιστορικές και πολιτισμικές αφετηρίες, να ανοιχτούμε στις απαιτήσεις της εποχής που ζούμε.

ISBN 978-618-5197-02-5, 20Χ28,5εκ., 59 σελ., 9 €

 
Line
 

Ο πόλεμος αρχίζει

… Μανάδες, πατέρες, αδέλφια, αγαπημένες άπλωναν τα χέρια για μια τελευταία αγκαλιά, ένα φιλί, ένα χάδι. Το δυνατό σφύριγμα του τρένου έσκισε τον αέρα. Το τρένο ξεκίνησε αφήνοντας πίσω του μαύρο καπνό και συγγενείς και φίλους με μαυρισμένη καρδιά και δακρυσμένα μάτια να κουνούν τα μαντήλια, μέχρι που αυτό χάθηκε στην πρώτη στροφή. Η Ελευθερία σκούπισε τα δάκρυά της, κοίταξε τη σημαία και ψιθύρισε...

− Και τώρα... Πού πάνε τώρα;

Χωρίς δεύτερη κουβέντα, η σημαία σιωπηλή τής έκανε νόημα να έρθει κοντά και να τυλιχτεί στο πολυκαιρισμένο πανί της. Ο παγωμένος αγέρας τής έκοψε την ανάσα. Ο μολυβένιος ουρανός, γεμάτος απειλητικά σύννεφα, φορτωμένα βροχή και χιόνι, τις αγκαλιάζει, καθώς ταξιδεύουν προς τις χιονισμένες βουνοκορφές των Ελληνοαλβανικών συνόρων.

− Εκεί! Εκεί! φωνάζει η Ελευθερία με κομμένη την ανάσα δείχνοντας μια βουνοπλαγιά, ενώ νιφάδες χιονιού τρυπώνουν στα όμορφα μαλλιά της…

 
footer

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online