Έκθεση 100 Χρόνια ΣΕΗ στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα

Μαίρη Κεφαλά

Γράφει η Μαίρη Κεφαλά

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Από τα πρώτα σωματεία της χώρας, τα μέλη του οποίου πρόσφεραν πολλά με τους αγώνες και την τέχνη τους, στο λαϊκό κίνημα, αλλά και εμπνεύστηκαν απ’ αυτό. Από τη μικρασιατική καταστροφή, μέχρι το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και τη χούντα των συνταγματαρχών, το σωματείο πάλευε για την επιβίωσή του και την επιβίωση του κλάδου. Δημιούργησε μέσα σε δύσκολες στιγμές και μέσα από τις γραμμές του πέρασαν όλοι οι σημαντικοί καλλιτέχνες της χώρας.

Η ζωή λοιπόν του σωματείου, χέρι χέρι με τη ζωή του κινήματος και την ιστορία του τόπου, θα ξεδιπλωθεί 13-22 Μάρτη στο πολιτιστικό κέντρο “Μελίνα”, μέσα από την έκθεση σπάνιου αρχειακού υλικού, που συλλέχτηκε από το αρχείο του σωματείου, προσωπικά αρχεία, εφημερίδες της εποχής και άλλες πηγές. Το υλικό αυτό πρώτη φορά θα βγει στη δημοσιότητα και είναι  ιστορικής σημασίας, η διάσωσή, συντήρηση και ψηφιοποίηση  του, που επιχειρεί το σωματείο.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων, Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης Θησείο, από τις 13 Μαρτίου έως και τις 22-3-17.

Εγκαίνια 13 Μαρτίου και ώρα 18.30.

Είσοδος ελεύθερη.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017 07:51

Video

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online