Αλέκος Κυραρίνης "πράγματα ορατά και αόρατα" στη   Citronne Gallery

Αριστέα Κοντόζογλου

Δημοσιογράφος

 

 

 

 

 

Η Citronne Gallery φιλοξενεί τη δέκατη έβδομη ατομική έκθεση του Alekos Kyrarinis. Τα τελευταία του έργα σηματοδοτούν το τέλος μιας διετούς περιόδου παραγωγικής καλλιτεχνικής παραγωγής. 28 έργα μεγάλης και μικρής κλίμακας αυγοτέμπερα σε ξύλο, 10 σχέδια μεικτής τεχνικής σε χαρτί, 5 γλυπτά στο στρογγυλό ή υπερβαμμένα ανάγλυφα μαρμάρινα Τήνια (το νησί της Τήνου είναι η γενέτειρα του καλλιτέχνη) και 1 βίντεο κλιπ για ένα απόσπασμα της σύνθεσης του Γιώργου Κουμαντάκη, The Pedal Tone of a Child, που είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας και του αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ του συνθέτη και του ζωγράφου. Μέσα από τα έργα αυτής της έκθεσης, έργα που ενσωματώνουν όλα τα χαρακτηριστικά της τέχνης του, ο Κυραρίνης συμπληρώνει, επεκτείνει και βελτιώνει περαιτέρω μια καριέρα στη ζωγραφική σχεδόν είκοσι ετών.  

Με την έκθεση του Αλέκου Κυραρίνη, με τίτλο «πράγματα ορατά και αόρατα», η Γκαλερί Citronne συνεχίζει με το εκθεσιακό της πρόγραμμα που φιλοδοξεί να φιλοξενήσει προσεκτικά επιλεγμένες εκθέσεις σύγχρονης ελληνικής τέχνης και, ως εκ τούτου, να εμπλουτίσει και να δώσει περισσότερη εικόνα για τη σύγχρονη ελληνική τέχνη. Η συζήτηση μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος είναι ορατή και αόρατη στα έργα του Αλέκου Κυραρίνη. Είναι μια ενεργή συζήτηση για λογαριασμό του καλλιτέχνη που είναι ανοιχτή σε πολλές ερμηνείες από τον θεατή.

Η έκθεση συνοδεύεται από έναν δίγλωσσο κατάλογο που περιέχει σχόλια για όλα τα έργα του Νικολάου Παΐσιου, ο οποίος είναι επιμελητής της έκθεσης και επίσης μια εισαγωγική σημείωση της Τατιάνα Σπινάρη, Ιστορικού Τέχνης και διευθυντή της Citronne Gallery.

 

00a1a31.jpg

 

 

Σχετικά με τον καλλιτέχνη

 

Ο Αλέκος Κυραρίνης γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο νησί της Τήνου, τον τόπο καταγωγής του. Εργάστηκε με τον πατέρα του, Γιάννη Κυραρίνη, γλύπτη από μάρμαρο, από την ηλικία των έντεκα έως το 1997, όταν έγινε δεκτός στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Στη Σχολή σπούδασε στο στούντιο του Jannis Psychopedis και αποφοίτησε το 2003. Έχει επεξηγήσει τα ακόλουθα βιβλία: Ημερολόγιο της Ομάδας ALPHA 2003, Verifying the Night (Δημήτρης Αγγέλης, Νέος Αστρολάβος / Ευθύνη, Αθήνα 2011), Encima del subsuelo / Above το υπέδαφος (Κώστας Βράχνος, περιορισμένη έκδοση, Αθήνα 2012), εκδόσεις 1,2,3 του περιοδικού «Νέα Ευθύνη», Drippings from the tiles (Monk Antonios Romaios, εκδόσεις En Plo, Αθήνα 2015), τεύχος 1 του περιοδικού « Ανθιβόλα ». Συνεργάζεται με το περιοδικό "Frear" και με τον πολιτιστικό χώρο "Baumstrasse". Έχει δημοσιεύσει ένα δοκίμιο για τη ζωγραφική με τίτλο «Οι ερωτήσεις του Νεφέλη», Μικρός Αστρολάβος / Ευθύνη, Αθήνα 2011. Το έργο του έχει παρουσιαστεί σε 16 ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Ισπανία και Βέλγιο. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε Ιταλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Αυστρία, Πολωνία, Ρουμανία, Γαλλία και Ισπανία.

 

Citronne Gallery
Αλέκος Κυραρίνης
"πράγματα ορατά και αόρατα"

 

22 Οκτωβρίου - 31 Δεκεμβρίου 2020


19 Πατριάρχου Ιωακείμ
4ος όροφος
10675 Αθήνα
Ελλάδα

(+30) 210 7235 226

Ώρες λειτουργίας
Τρί, Πέμ, Παρ: 11.00-20.00
Τετ, Σάβ: 11.00-16.00

 

 

4.10.2020

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2020 10:29

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online