ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Αριστέα Κοντόζογλου

Δημοσιογράφος

 

 

 

 

ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 ΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ. 

 Η ΙΔΕΑ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 200 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ, ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΟΠΟΥ ΤO 1807 ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ, ΥΦΑΝΘΗΚΕ ΚΑΙ ΥΨΩΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΤΩΝ ΑΠΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ. 

ΕΚΕΙ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙ ΤΟ 1807 Ο ΝΙΚΟΤΣΑΡΑΣ, ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΛΕΦΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΘΑ, ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΗ ΣΚΙΑΘΟ ΩΣ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΣΤΟΛΙΣΚΟ ΤΟΥΣ. Ο ΣΤΑΘΑΣ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΤΣΑΡΑΣ, ΣΕ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ, ΟΣΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΝΗΦΩΝΑ (+1809) ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ, ΥΦΑΝΑΝ ΚΑΙ ΥΨΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑΝΟ ΒΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΣΤΑΥΡΟ, ΤΗΝ ΠΕΛΑΓΙΣΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΜΕ ΤΗ ΛΙΤΗ ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ. ΤΟ ΠΡΩΤΟΛΕΙΟ ΑΥΤΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΒΟΛΟ, ΕΥΛΟΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1807, ΣΕ ΤΕΛΕΤΗ ΟΠΟΥ ΠΑΡΕΣΤΗ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΡΑΝΤΑ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ,  ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟ, ΑΝΑΒΛΥΖΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΕΤΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ, ΔΟΚΙΜΕΣ, ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΧΕΙΡΩΝΑΞΙΑΣ. ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ, ΠΥΚΝΟΥ ΟΡΓΑΝΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΜΕ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ, ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΚΡΙΒΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ, ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΟΛΜΟ ΑΛΛΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΛΙΣΚΟΥ ΤΩΝ ΣΤΑΘΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟΤΣΑΡΑ , ΤΟ ΜΟΤΙΒΟ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΕ ΓΑΛΑΖΙΟ ΚΑΜΠΟ, ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΩΣ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ, Η ΜΙΚΡΗ ΣΗΜΑΙΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΛΩΡΗΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΛΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΤΙΒΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΕΙΟΝΤΑ, ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΗΣ ΒΑΘΥΚΥΑΝΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΛΕΥΚΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΗΜΑΙΑΣ, ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΜΑΧΙΜΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΜΒΑΣ ΟΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΘΥΡΕΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΒΑΣΙΛΕΩΝ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ, ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ. 

ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΒΛΗΜΑΤΑ, ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΑΠΟ ΕΝΔΟΞΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ, ΟΠΩΣ  Ο ΜΕΤΑΞΙΝΟΣ ΕΠΙΣΕΙΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟΥ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ» , ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΩΝ «ΛΕΩΝ» ΤΟΥ 1916 ΚΑΙ  «ΑΔΡΙΑΣ» ΤΟΥ 1943, ΤΑ ΕΜΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΝ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ, 1940-41, Κ.Α.  

 13χψ8.jpg

 

ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

ΕΟΖΕΝ ΑΓΚΟΠΙΑΝ, ΒΑΣΙΑ ΑΔΑΜΟΥ ΒΑΝΕΖΗ, ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΛΚΑΛΑΗ, ΜΑΙΡΗ ΓΑΛΑΝΗ – ΚΡΗΤΙΚΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΓΕΡΟΥΛΑ, ΠΕΝΝΥ ΓΚΕΚΑ, ΕΙΡΗΝΗ ΓΚΟΝΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΚΡΕΜΟΥΤΗ, ΜΑΡΙΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΡΑΜΑΡΑΣ, ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΚΟΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΖΟΥΝΗ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΑΖΙΑΛΕ, ΒΑΣΩ ΚΑΛΟΥΔΙΩΤΗ, ΒΟΥΛΑ ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΑΚΗ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΛΙΠΕΤΣΑ, ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΙΑΡΗΣ, ΜΑΡΩ ΚΟΡΝΗΛΑΚΗ, ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΛΑΡΜΑΝΗ & ΕΛΕΝΗ ΠΑΥΛΟΥ (ΕΡΓΑΝΗ), ΜΑΡΙΑ ΚΩΤΣΟΥ, ΛΟΥΛΑ ΛΕΒΕΝΤΗ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΙΤΗ, ΣΤΕΛΛΑ ΜΕΛΕΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΝΔΩΡΑ ΜΟΥΡΙΚΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΙΣΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΣΟΦΙΑ ΠΑΣΧΟΥ, ΒΙΒΗ ΠΕΡΥΣΙΝΑΚΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΙΜΠΑΤΣΙΟΥ, ΙΣΜΗΝΗ ΣΑΜΑΝΙΔΟΥ, ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΣΔΟΥΚΟΥ, ΝΕΦΕΛΗ ΤΕΡΖΗ, ΙΩΑΝΝΑ ΤΕΡΛΙΔΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΤΣΑΛΗ, ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΤΣΕΡΚΕΖΟΓΛΟΥ, ΜΑΙΡΗΛΙ ΧΑΡΑΜΗ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΚΙΑΘΟΥ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΑΛΟΥΜΠΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: ΙΡΙΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΠΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ:

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ, ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΕΡΜΠΙΛΗ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ -ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: ΝΙΚΟΣ ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕΤΑΦΟΡΑ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

INFO

ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΚΤΗ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ, ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 18537.

Τ. 210 4516264, 2104516822,

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 – 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 (ΕΚΤΟΣ ΑΡΓΙΩΝ)

ΩΡΑΡΙΟ: ΤΡΙΤΗ ΕΩΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 9:00-14:00.

ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΟΜΟΤΙΤΛΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΣΕ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ: ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΙΩΣΗΦ ΚΑΤΣΟΥΡΑ, ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ, ΘΟΔΩΡΗ ΤΖΟΥΜΑ, ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ, ΜΑΡΙΑΣ ΣΠΑΝΟΥ, ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΡΙΔΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

13.1.2022

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 07:52

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2021 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online