Προοπτικές 1... στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης.

lifespeed.gr


Υβόνη

 

 

 

 

Τέσσερις δημιουργικοί νέοι από το Ιράν και το Πακιστάν, παρουσιάζουν τα ταλέντα και τις εμπνεύσεις τους, σε εικόνες και λέξεις. Επισκεφθείτε την έκθεσή τους και να στηρίξετε την δημιουργικότητα τους με την αγορά των έργων τους από την κα. CarolineHalliday, διοργανώτρια και επιμελήτρια της έκθεσης.

 

 

Mehboubeh, πρόσφυγας από το Ιράν δηλώνει: «Έχω μια μεγάλη αγάπη για τα χρώματα. Τα χρώματα μου δίνουν ελευθερία και μέσω της ζωγραφικής, μπορώ να απελευθερώσω όλον τον πόνο που έζησα στο παρελθόν.» ΗMehboubeh είναι στην Ελλάδα για 1 χρόνο και 8 μήνες. Ως γυναίκα, της ήταν απαγορευμένο να ζωγραφίζει.

Ο Erwin, πρόσφυγας από το Ιράν, δηλώνει: «Ήταν τόσο περίεργο και δύσκολο για εμένα που στις γυναίκες του κράτους μας δεν επιτρεπόταν να κολυμπήσουν στη θάλασσα ή να πάνε σε μια συναυλία με άνδρες! Έχουμε φανταστικές γυναίκες τραγουδίστριες, αλλά μπορούσαννα συμμετέχουν μόνο σε συναυλίες για γυναίκες!» Ο Erwinείναι φωτογράφος, κινηματογραφιστής και μουσικός. Είναι 26 ετών και φτιάχνει ένα ντοκυμανταίρ σχετικά με τα προβλήματα των γυναικών στο Ιράν. 

Ο Muhammed, πρόσφυγας από το Πακιστάν, δηλώνει: «Είμαι 19 ετών και όταν πήγαινα σχολείο μου άρεσαν πολύ να ζωγραφίζω. Συχνά θα έβλεπα έναν όμορφο πίνακα και ήθελα ολόψυχα να κάνω κάτι παρόμοιο μια μέρα. Στο Πακιστάν ήμουν πολύ φτωχός, τώρα θέλω να πουλήσω τα έργα μου και να στηρίξω την οικογένειά μου που έχει μείνει εκεί.»

Hussain Badranπρόσφυγας από τη Συρία, δηλώνει: Είμαι ζωγράφος και μουσικός και αυτή την περίοδο διαμένω στην Αθήνα. Για εμένα η Τέχνη είναι Ζωή, είναι ο ρυθμός του αίματος που κυλάει στις φλέβες μου και η αναπνοή που με κρατάει ζωντανό. Ελπίζω ότι η τέχνη μου θα μου δώσει την ευκαιρία να δημιουργήσω μια καλύτερη ζωή και να μοιραστώ τις μούσες μου με τον κόσμο και τους ανθρώπους γύρω μου.

Η Caroline Halliday, καλλιτέχνις με έδρα το Λονδίνο και επιμελήτρια, δηλώνει: «Ξεκίνησα το AthensRefugeeArtProjectστις αρχές του 2017, όταν γνώρισα καλλιτέχνες που περίμεναν απάντηση στις αιτήσεις τους για άσυλο. Ήθελα να κάνω κάτι για να τους στηρίξω και να γίνει η δουλειά τους περισσότερο γνωστή. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα πάνε στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν.»

Οι Genny CartilierMarSaladaandMarijeMutterέχουν εργαστεί σκληρά για να εξελιχθεί το projectστην Αθήνα, οDeniz Iannoukosέχει δημιουργήσει το siteμας και η Caroline έχει αναζητήσει χρηματοδότηση στο Λονδίνο.

Η Caroline δηλώνει, «Σχεδιάζουμε να πραγματοποιήσουμε και άλλα shows μόλις οργανώσουμε το χώρο μας. Όλοι οι δημιουργικοί πρόσφυγες, εθελοντές, καλλιτέχνες και μη, είναι ευπρόσδεκτοι.»

 

Η πλειοψηφία των προσφύγων στην Αθήνα είναι από τη Συρία και το Ιράκ. Υπάρχουν επίσης πρόσφυγες από μια αρκετές άλλες χώρες. Διαμένουν σε κρατικές κατασκηνώσεις, σε κατασκηνώσεις σε παλιά σχολεία κλπ. Και στο δρόμο. Οι συνθήκες είναι σκληρές και αντιμετωπίζουν μεγάλα διαστήματα αναμονής για απάντηση στις αιτήσεις τους για άσυλο. Η δημιουργία είναι ένας τρόπος να διαφυλάξουν την αξιοπρέπεια και την ταυτότητά τους.

 

Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης. 

 

Διάρκεια έκθεσης: Από 7 έως 10 Σεπτεμβρίου 2017

Ώρες: 12.00-20.00, καθημερινά

Εγκαίνια: Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017, 19.00-22.00

Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες: 210 3210179

Βρυσακίου 17, Πλάκα. 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online