Έκθεση ζωγραφικής της Ευδοξίας Παπασάββα.... στη Dépôt Art gallery

Μαίρη Κεφαλά

Μαίρη Κεφαλά

 

 

 

 

Έκθεση ζωγραφικής με έργα της Ευδοξίας Παπασάββα και τίτλο:

 " The Beginning / Όλα από την Αρχή, η δική μου ιστορία…… "

στην Dépôt Αrt Gallery

Η Dépôt  Art Gallery με τίτλο ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ αναφέρει για την έκθεση έργων της

Ευδοξίας Παπασάββα :


Το όνειρο είναι μοναχική υπόθεση. Ωστόσο γίνεται και κοινό κτήμα στα χέρια των καλλιτεχνών που καταγράφουν τις εικόνες του, με τον δικό τους τρόπο.

Η Ευδοξία Παπασάββα όχι μόνον δεν φοβάται τα όνειρά της, αλλά τολμάει να τα μοιραστεί μαζί μας. Παρουσιάζει τον δικό της ονειρικό κόσμο με έκδηλη επιθυμία για αρμονία και αγάπη, με τρόπο άμεσο και απλό, με ρεαλιστικές σκηνές σε μία υπερρεαλιστική αφήγηση, όπως τα

" βλέπει "  με χρώματα, χαρά και ευχαρίστηση, χωρίς προκαταλήψεις και δεσμεύσεις, χωρίς Δασκάλους και Σχολές, αυθόρμητα και ειλικρινά.


Η ζωγραφική της ανιχνεύει και ανακαλεί την απωθημένη μας αθωότητας.

Στα έργα της αναδύεται αβίαστα η αρμονία μιας ήσυχης συνείδησης που μόνο τα παιδιά και οι καλλιτέχνες μπορούν να ανα-γνωρίσουν.


Διαπιστώνοντας τα παραπάνω η Dépôt  Art Gallery δεν διστάζει να στηρίξει ένα τέτοιο προσωπικό εγχείρημα και όραμα, σε μια ελεύθερη έκφραση, δηλώνοντας ανοικτή σε προσπάθειες που έχουν κάτι ιδιαίτερο να πουν.


Επίσης, την έκθεση συνοδεύουν:  


κείμενο του ηθοποιού και σκηνοθέτη Ζαχαρία Ρόχα με τίτλο:
Οι πολύχρωμοι άγγελοι της Παπασάββα

Πάντα αυτό που σε σαγηνεύει ως θεατής είναι η ικανότητα του καλλιτέχνη να σε εισάγει στον απόλυτα προσωπικό του κόσμο χωρίς καν να το καταλάβεις, χωρίς να χρειαστεί να υπερασπιστείς το δικό σου κόσμο και τη δική σου αλήθεια.

Στον ονειρικό κόσμο της Ευδοξίας Παπασσάβα όλα είναι ειρηνικά. Πρόσωπα άφυλα, πανομοιότυπα ( για να μην διαταράσσεται η αρμονία με ιδιαιτερότητες), με κλειστά μάτια αφημένα στην ανυπαρξία του διαλογισμού, άγγελοι ενός μέλλοντος ή ενός μακρινού  παρελθόντος που η καλλιτέχνις μας το ξαναθυμίζει συνομιλούν χωρίς αυδή, μόνο με τη σκέψη μαζί μας μας παίρνουν απ ‘ το χέρι και μας ξεναγούν στους δικούς τους κόσμους, γεμάτους λάμψη και ησυχία, σε κόσμους όπου δεν ελλοχεύει ο κίνδυνος και όπου η αγάπη στο Συνάνθρωπο είναι χρυσή σκόνη που καθαγιάζει τα πάντα.

Δύσπιστοι στους προφήτες, στους συνομιλητές του άγνωστου και στους σαλούς  ως δυτικοί ορθολογιστές ακυρώνουμε εύκολα τα μηνύματα των ενεργειακών και με χαμόγελα συγκατάβασης αρκούμαστε στην ικανοποίηση μιάς πολυχρωμίας.

Και όμως η ζωγραφική της Παπασάββα πυκνή να πλημμυρίζει το κάδρο, κοριτσίστικη σχεδόν κρύβει μία τεράστια δύναμη : σε κάνει να ονειρεύεσαι σα μωρό παιδί που θέλει να μιλήσει αλλά δεν ξέρει ……πως.

κείμενο της επιχειρηματία, Φανής Τσαϊλά με τίτλο:
Το ταξίδι της ψυχής της Ευδοξίας

Χειμώνας 2008, φεστιβάλ στο κέντρο των Αθηνών. Αντικρίζω για πρώτη φορά τους πίνακες της Ευδοξίας. Ένα κύμα χαράς και ευτυχίας απλώθηκε στο είναι μου βλέποντας τις «Νεραϊδούλες», «τα σπιτάκια» και τα σύμβολα. Όλα μ΄ οδήγησαν στην δημιουργό τους.

Συνιστώ σ΄ όλους σας να τους μελετήσετε, όχι σαν μια ζωγραφιά, αλλά σαν θεραπεία ψυχής. Ανοίξτε την πόρτα της δικής σας ψυχής και του σπιτιού σας για να τους καλωσορίσετε.

κείμενο του Dr. Γλωσσολογίας,  Patrick Mc Gavigan, με τίτλο:
Dream sequence

Inspirational images of the deepest regions of the mind. Soul searching work !

κείμενο της οικονομολόγου, Ρένας Παπαριστείδου με τίτλο:
Πανδαισία αισθήσεων

Σπίτια που γίνονται ψυχές και βουνά που γίνονται ένα με τη θάλασσα,

άνθρωποι κομμάτια ενός συνόλου που περικλείει το γήινο και το μεταφυσικό, την πολυμορφία των διαστάσεων, με συμβολισμούς αρχέγονους, σε οδηγεί μέσα από μια πανδαισία χρωμάτων σε κόσμους της ψυχής, της καρδιάς και της γνώσης.


Αυτό είναι το μήνυμα που περνά μέσα από την Τέχνη της ψυχής της Ευδοξίας, γιατί αυτή η Τέχνη δεν μπορεί απλά να είναι Τέχνη ενός χεριού ή μιάς  καλπάζουσας  φαντασίας, είναι μήνυμα για αναζήτηση οριζόντων αρχέγονων και σημερινών.


κείμενο της Lucia Capretto, Ιδιοκτήτριας του Ξενοδοχείου Casa di Luce με τίτλο:

Εσωτερικά ταξίδια

Το πάθος του χαρακτήρα της καλλιτέχνιδας

Η Ευδοκία Παπασάββα είναι μια καλλιτέχνις με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Τα έργα της αντανακλούν το πάθος του χαρακτήρα της. Το ταξίδι στο "όνειρό" της μας ξεσηκώνει και μας δίνει τη δύναμη να ονειρευτούμε και εμείς τα δικά μας εσωτερικά ταξίδια.

Lucia Capretto
Ιδιοκτήτρια Ξενοδοχείου Casa di Luce

Κείμενα έκθεσης:

Dépôt Art gallery
Ζαχαρίας Ρόχας, Ηθοποιός – Σκηνοθέτης
Φανή Τσαϊλά, Επιχειρηματίας
Ρένα Παπαριστείδου, Οικονομολόγος
Dr. Patrick Mc Gavigan, Καθηγητής Γλωσσολογίας
Ευδοξία Παπασάββα

Επικοινωνία: Δημήτρης Λαζάρου

Info
Dépôt Art gallery


Εγκαίνια: Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017
ώρα 20:00 έως 23:30
Διάρκεια έκθεσης: 2 έως τις 16 Δεκεμβρίου 2017
Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη έως Παρασκευή 12:00 – 20:30
Σάββατο 12:00 –16:00
Κυριακή & Δευτέρα κλειστά
Eίσοδος ελεύθερη 
Νεοφύτου Βάμβα 5
106 74 Κολωνάκι, Αθήνα
Τηλ επικοινωνίας: 210 3648174

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017 19:57

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online