Τζουλιάνο Καγκλή με τίτλο Νέα Εδέμ.... στην έκφραση γιαννα γραμματοπουλου

Μαίρη Κεφαλά

Μαίρη Κεφαλά

 

 

 

Στην αίθουσα τέχνης «έ κ φ ρ α σ η – γιαννα γραμματοπουλου» συνεχίζεται η ατομική έκθεση του Τζουλιάνο Καγκλή με τίτλο Νέα Εδέμ.

Ο Καγκλής δουλεύοντας ξανά σε μεγάλα τελάρα φτιάχνει εικόνες που προκαλούν το υποσυνείδητο του θεατή. Ο ίδιος αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στη βίαια ενστικτώδη πράξη του χεριού και τη δεξιότητα του ταχυδακτυλουργού. Η επιφάνεια του έργου, ένα πεδίο μάχης αντίρροπων δυνάμεων,  δουλεύεται εξαντλητικά μέχρι να προκύψει το ζωγραφικό γεγονός. Το στοίχημα είναι να εκπλαγεί κατ’ αρχήν  ο ίδιος ο ζωγράφος. Όταν το έργο ολοκληρώνεται, οι αποτυχίες και μεταμέλειες της διαδικασίας είναι εκεί, κρυμμένες, σε μια αμφίσημη εικόνα που πλέον αφορά και τους άλλους.

Ο Τριαντάφυλλος Πατρασκίδης, πρ. πρύτανης της ΑΣΚΤ, σημειώνει στον κατάλογο της έκθεσης: «´Ο Τζουλιάνο, έχοντας βαθιά την αίσθηση του ζωγραφικού χώρου, αναπτύσσεται δυναμικά, ακολουθώντας την έμφυτη ζωγραφική του ορμή. Η δραστική πινελιά και η δραματική χρωματική διάθεση διεγείρουν βαθύτερες, πρωτόγονες μνήμες, ονειρικές επιθυμίες, ή εφιαλτικά όνειρα...»

Δ/νση: Γιάννα Γραμματοπούλου
Υπεύθυνη: Ελίνα Λεβεντάκη

Βιογραφικό

Ο Τζουλιάνο Καγκλής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974.  Σπούδασε  Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητές τον Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη και το Μαρτίνο Γαβαθά και Χαρακτική με το Γιώργο Μήλιο (1996-2002). Το 2003 απέσπασε υποτροφία από το  Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για εκτέλεση καλλιτεχνικού έργου. Το 2013 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο για νέο ζωγράφο κάτω των 40 ετών. Έχει παρουσιάσει το έργο του σε εννέα ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και την Κύπρο και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Έργα του ανήκουν σε σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Ιnfo 

έ κ φ ρ α σ η – γιαννα γραμματοπουλου

 

Διάρκεια:  Εως 13/01/2018
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11.00 - 20.00
Τετάρτη: 11:00 - 18:00
Σάββατο: 11:00 - 15:00
 Βαλαωρίτου 9α, Αθήνα
Τηλ.: 2103607598
Φαξ: 2103607546

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online