Εικαστική μαγεία από το φιλοτεχνημένο γυμνό στοιχείο τριών εμπνευσμένων δημιουργών στο χώρο του πρώην Δημαρχείου Υμηττού.

Μαίρη Κεφαλά

Mαίρη Κεφαλά

 

 

 

 

 

Ιδιαίτερη εντύπωση  και αρκετά  θετικά σχόλια προκάλεσαν στο φιλοθεάμων κοινό  με τις εικαστικές καταθέσεις οι  δημιουργοί  Μαριλένα Φωκά, Θάλεια Μαγδαληνού και Θάλεια-Βαρβάρα Τρανταλίδου  με τις  ευπρόσδεκτες καταθέσεις τους στην ομαδική έκθεση που διοργανώθηκε από την Ένωση Καλλιτεχνών & Λογοτεχνών Ηλιούπολης με την υποστήριξη του Δήμου Δάφνης -Υμηττού στο χώρο του παλιού Δημαρχείου Υμηττού.

Είναι  το πρώτο δρώμενο τέχνης που παρουσιάστηκε τη νέα χρονιά 2018 στο συγκεκριμένο χώρο και εγκαινιάστηκε από τον Δήμαρχο Δάφνης –Υμηττού  κο Μιχάλη Σταυριανουδάκη.

Κάθε μία  οπό τις καταξιωμένες δημιουργούς με διαφορετικό και ξεχωριστό τρόπο απέδωσαν θεματικά, σχεδιαστικά και χρωματικά ποικίλες διαστάσεις του γυμνού στοιχείου αποκαλύπτοντας την πολυκύμαντη εικαστική  δυνατότητα  και οντότητα τους.  

Ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος  Πετμεζάς που συμμετείχε στο δρώμενο  με το βραβευμένο έργο του ‘’Twins’’ και προλόγισε την έκθεση επεσήμανε μεταξύ άλλων:

‘’Οι συλλήψεις αδιάσπαστα εκδηλώνουν την αφοσίωση  των δημιουργών στην ιδεατή ισορροπία της αισθητικής περιήγησης. Η αυθεντικότητα των χαρακτηριστικών αποτυπώσεων με συμβολική σύζευξη εκφράζει  ευθύβολα μια πηγαία παραστατική διαβάθμιση .Με  ανεξάντλητη αρμονία ρυθμών σε συνδυασμό με τη ιδανική φορμαλιστική αναφορά  αναγάγουν τις  σχηματικές οσμώσεις  με συνέπεια  στη σφαίρα  ολοκλήρωσης και της  αφομοιωτικής οντότητας .Η επικοινωνία τους με το κοινό εξελίσσεται σε οικεία συνομιλία που κοινωνεί μια διαδικασία με αυθόρμητες εντάσεις, ευρηματικές κινήσεις και στέρεες απεικονίσεις.
Η κατασκευαστική αλήθεια των πινάκων συνίσταται από ιδιότυπα συμπλέγματα με στιλιστικές διαστάσεις  των υλικών . Περιγράφουν  συνειρμούς με αβρότητα ενώ προσημαίνουν καταστάσεις μέσα από διακυμάνσεις που ιχνηλατούν τη περιδιάβαση αλλά και τη παρέμβαση. Με ακατάβλητη γοητεία η φλόγα της τεχνικής τους αποτελεί ειδική περίπτωση για μια ενδότερη ανάλυση και για μια ενδοσκοπική μελέτη.

Ο θεατής ανακαλύπτει βαθμιαία το μεγαλείο της δυναμικότητας στις τυπώσεις ,την εντρύφηση που διαγράφεται και ενσαρκώνεται, δικαιώνοντας με διακριτικότητα την πλαστικότητα στις γραμμές.  Αντιμετωπίζουν τη φορμαρισμένη υφή προσδίδοντας της μορφική ανάπλαση με ιδεογράμματα απέναντι στο παιχνίδισμα της σκιάς.’

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online