Συζήτηση με τον εικαστικό Γ. Σάρδη για την έκθεση "Πολυεπίπεδα Εικαστικά Ταξίδια"

Κατερίνα Καραγιάννη

Συνέντευξη στη Δημοσιογράφο Κατερίνα Καραγιάννη

Κύριε Σάρδη, ασχολείστε χρόνια με τα εικαστικά;

Είμαι εικαστικός & επιμελητής-υπεύθυνος διοργάνωσης καλλιτεχνικών εκδηλώσεων προβολής και ανάδειξης καλλιτεχνών της ομάδας ART WAY που με τη συμμετοχή διακεκριμένων εικαστικών δημιουργών από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχει πραγματοποιήσει από το 2008 μέχρι σήμερα σειρά ατομικών και ομαδικών εκθέσεων , στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σε γενικότερο επίπεδο στο χώρο των εικαστικών δραστηριοποιούμαι τριάντα και πλέον έτη.

 

Πώς δημιουργήθηκε η Ομάδα ΑRT WAY;

Σε μια ελεύθερη κοινωνία οι τέχνες είναι αναγκαίο και πρέπει, να εκπληρώνουν τον κοινωνικό τους ρόλο. Ν΄ ανοίγουν νέους διαύλους να συνομιλούν και ν΄ αντιστέκονται στους καιρούς. Με την πεποίθηση πως οι τέχνες προβάλλουν αξίες και πως, πάντοτε ενώνουν, μια συντροφιά φίλων εικαστικών δημιουργών, ιδρύσαμε την ART WAY.Μια ομάδα προβολής και ανάδειξης καλλιτεχνών. και γενικότερα κάθε είδους κατάθεσης μέσα από τη επαφή με δημιουργούς , σε σχέση με ότι παράγουν η εκθέτουν τονίζοντας με αυτό τον τρόπο ,την πολιτιστική πολιτική ανάγκη και υποβοηθώντας νέους κυρίως ανθρώπους & ιδιαίτερα καλλιτέχνες της περιφέρειας, που δεν βρίσκουν εύκολα βήμα & επιδιώκουν να βρουν τον δρόμο τους στην Τέχνη.

 

Έχετε συγκεκριμένους χώρους που κάνετε τις εκθέσεις σας; Και αν ναι, οι χώροι αυτοί σημαίνουν κάτι για εσάς και την Ομάδα σας;

Από τότε που ξεκίνησα την εικαστική μου σταδιοδρομία αντιμετώπισα μια μεγάλη πρόκληση. Θέλησα να αποφύγω την ακινησία και την επανάληψη των συμβατικών αιθουσών , γιατί πιστεύω ότι η τέχνη πρέπει να κινείται , να εκπλήσσει, να ταράζει τα στάσιμα νερά και να μπορεί να έρχεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο φιλότεχνο κοινό.

Γι΄ αυτό τον λόγο οι αίθουσες που επιλέγω είναι συνήθως χώροι πιο εναλλακτικοί, πολυχώροι όπου παράλληλα γίνονται και άλλες εκδηλώσεις (Μουσικές βραδιές-Θεατρικά δρώμενα κ.ά). Βέβαια ένα μουσείο, μια galerie, ένα πολιτιστικό κέντρο με ιδιαίτερη αίγλη είναι πάντα μέσα στους στόχους μας.

 

Θα μας πείτε λίγα λόγια για την Έκθεση «ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ»;

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση αυτή ,χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά , δημιουργούν οικείες εικόνες, αποτυπώνοντας μικρές στιγμές και αντιφάσεις του κόσμου που τους περιβάλλει. Εξετάζοντας σκωπτικά, πολλές φορές, την «ομορφιά» της εποχής μας, μέσα από τα πολυεπίπεδα χρωματικά τους ταξίδια, μας μιλούν για καθημερινές ιστορίες που εξελίσσονται παράλληλα, ακόμα και στον ίδιον τόπο, για κόσμους τόσο κοινούς και συγχρόνως ολότελα διαφορετικούς.

Με αυτό τον τρόπο επιχειρούν να λύσουν αινίγματα που υπάρχουν μέσα τους και την ίδια στιγμή θέτουν στο θεατή ερωτήματα ζητώντας του επιτακτικά και εναγωνίως απαντήσεις.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online