Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Colors of Pysanka με πινελιές Unesko από την Τρέμπιτα

Μαίρη Κεφαλά

Μαίρη Κεφαλά

 

 

 

 

 

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το δεύτερο Διεθνές  Φεστιβάλ Colors of pysanka στην Ελλάδα,  από το Κέντρο Ενίσχυσης και Προβολης της Πολιτιστικής Κληρονομιας Τρέμπιτα,   υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Ελλάδα.

Συνδιοργανωτές  ήταν ο Δήμος Περιστερίου, ,  η ΜΚΟ Βορισθένης,  η Melissa Network of emigrants Women. Οι χώρες που συμμετείχαν  ήταν οι Νορβηγία, Πολωνία, Ιταλία, Τουρκία,  Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία.

Κυρίαρχη ήταν η συμμετοχή και συνεργασία πολλών πόλεων  από την Ουκρανία.

Φέτος στο πλαίσιο του φεστιβάλ, ήρθε από την Ουκρανία  η καλλιτέχνης κα Ναταλία Στατιβα - Ζαρκο, η οποία ζωγραφίζει με μοναδική ουκρανική τεχνοτροπία " Πετρικιβκα "- λαϊκή τέχνη,  η οποία από το έτος 2013 επίσημα απέκτησε μία θέση στο κατάλογο της πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Προηγήθηκε η παρουσίαση της  έκθεσης της κας  Ζαρκο στην Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελλάδα 29 -30 Μαρτίου.  

Η Πρόεδρος του Κέντρου Τρέμπιτα κα Alla Solovey δήλωσε, ότι όλες αυτές οι εκδηλώσεις  έχουν στόχο να αναδείξουν τη πολιτιστική κληρονομιά της Ουκρανίας και να φέρουν τους λαούς κοντά. Ελπίζω κατέληξε η κα Solovey, ο θεσμός να συνεχιστεί με μεγαλύτερη δυναμική και να προκαλέσει τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών.

Τελευταία άρθρα από τον/την Μαίρη Κεφαλά