Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία κερδίζει η πολωνική πρόταση για τα στρατόπεδα του Β’ ΠΠ

lifespeed.gr


Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

 

 

 

 

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2018 απονεμήθηκε στο πολωνικό πρόγραμμα που καλεί τους νέους ανθρώπους να ξεδιπλώσουν την ιστορία του στρατοπέδου φυλακισμένων κατα τον Β’ΠΠ

Σχετικά με το βραβείο

Το ετήσιο βραβείο, που απονέμεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Διεθνές Ίδρυμα Καρλομάγνου, απευθύνεται σε νέους ηλικίας 16 έως 30 ετών, οι οποίοι συμμετέχουν στη διαμόρφωση σχεδίων που συμβάλλουν στην προώθηση της κατανόησης μεταξύ των ανθρώπων από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.

Οι νικητές για το 2018

1η θέση - Πολωνία - Worcation

 

Μεταξύ εργασίας και διακοπών, το Worcation συγκεντρώνει νέους ανθρώπους από διαφορετικές χώρες για να εργαστούν στο χώρο του Stalag VIII Α, του γερμανικού στρατοπέδου φυλακισμένων του Β’ παγκοσμίου Πολέμου που βρίσκεται στο Görlitz και στο Zgorzelec, στις δύο πλευρές του ποταμού Neisse. Μετά την εκπαίδευση, οι εθελοντές εργάζονται ως αρχαιολόγοι ή πραγματοποιούν συνεντεύξεις με τις οικογένειες πρώην κρατουμένων. Υπάρχει, βέβαια, πολλή χειρωνακτική εργασία, επισκέπτονται ωστόσο άλλες πόλεις και μαθαίνουν πολλά για την ιστορία και τις άλλες χώρες.

2η θέση - Ιταλία - Juvenilia

Η Juvenilia στοχεύει να αυξήσει το ενδιαφέρον για την όπερα, το μπαλέτο και το θέατρο σε ηλικίες κάτω των 35 ετών. Διοργανώνει πολιτιστικές ανταλλαγές σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις και διαμεσολαβεί για τις τιμές των εισιτηρίων ώστε να τις κάνει πιο προσιτές. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επισκεφτούν τα παρασκήνια και να συναντήσουν τους καλλιτέχνες, να απολαύσουν περιηγήσεις στην πόλη και να συναντήσουν συναδέλφους από άλλες χώρες.

3η θέση - Μάλτα - Never arrive 2 (link to be confirmed)

Το τρίτο βραβείο κέρδισε η νεαρή πρόσφυγας και blogger από τη Σομαλία, Farah Abdullahi Abdi, η οποία έγραψε δύο βιβλία σχετικά με τις απογοητεύσεις και τις κακουχίες του να είσαι πρόσφυγας στην Ευρώπη. Θέλει να δείξει ότι οι πρόσφυγες δεν είναι εδώ για να δημιουργήσουν χάος, αλλά είναι έτοιμοι να αγκαλιάσουν την Ευρώπη και να συμβάλουν στην ανάπτυξή της. Έχει διασχίσει την Ευρώπη μιλώντας σε μαθητές για τη ζωή της, προσφέροντάς τους μια διαφορετική εικόνα από αυτήν που θα μπορούσαν να πάρουν από πηγές κατά της μετανάστευσης.

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου κέρδισε ο Εμανουέλ Μακρόν

Την Πέμπτη 10 Μαΐου, το Βραβείο Καρλομάγνου 2018  απονεμηθεί στον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν "για το πάθος και τη δέσμευσή του στην Ευρώπη". Οι νικητές του Βραβείου Καρλομάγνου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να μιλήσουν μαζί του.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018 06:22

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online