Γυναίκες: Ίχνη και Προβολές... της Βάλιας Καραπιδάκη στην Estudio Gallery

Μαίρη Κεφαλά

Γράφει η Μαίρη Κεφαλά


«Γυναίκες: Ιχνη και Προβολές», της Βάλιας Καραπιδάκη.

Η Estudio Gallery παρουσιάζει την έκθεση εικαστικού κοσμήματος «Γυναίκες: Ιχνη και Προβολές», της Βάλιας Καραπιδάκη.

Η Βάλια Καραπιδάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Αθήνα και εξειδικεύτηκε στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό. Ως αρχιτέκτων ασχολήθηκε με την μελέτη ιδιωτικών και δημόσιων κτηρίων. Παράλληλα έχει διδάξει σχέδιο, ιστορία τέχνης και αισθητική αγωγή. Η αγάπη της για το χειροποίητο αντικείμενο την οδήγησε  στην παρακολούθηση σεμιναρίων κοσμήματος και ενδύματος.

Οι πρώτες ύλες της είναι το μέταλλο και το ύφασμα, υλικά που φέρουν εντελώς διαφορετικές ιδιότητες. Στόχος της είναι το συνταίριασμα του σκληρού με το μαλακό, του αδρού με το απαλό, του ψυχρού με το θερμό, του ανοίκειου με το οικείο. Απώτερος σκοπός της, η αρμονική σύζευξη των όποιων αντιθέσεων, οι οποίες εξάλλου ενυπάρχουν στον ψυχισμό της γυναίκας.
Η γυναίκα, ως ανεξάρτητη ολότητα, βρίσκεται στο επίκεντρο του προβληματισμού της. Προσπαθώντας, να ανακαλύψει «την άκρη του νήματος», ανατρέχει στην ελληνική μυθολογία και λογοτεχνία και μελετά γυναίκες – σύμβολα.Θεές της γονιμότητας, βασίλισσες, φιλάρεσκες, επαναστάτριες, ανυπάκουες. Γυναίκες που άλλοτε κραυγάζουν κι άλλοτε σιωπούν. Γυναίκες που εξουσιάζουν και εξουσιάζονται, παρακινημένες από την ανάγκη, τον φόβο, μα πάνω απ’ όλα, από τον πόθο της χειραφέτησης.

Τα προσωπικά αντικείμενα που «στολίζουν» τη γυναίκα στο συγκεκριμένο εικαστικό εγχείρημα, συμβολίζουν το πολιτισμικό φορτίο που φέρουμε μέσα μας. Μας ωθούν να διανύσουμε τη δική μας διαδρομή, ενώ παράλληλα ανακαλούν μορφές, φόρμες και συνθέσεις του κόσμου της φύσης και ειδικότερα της ελληνικής λαϊκής παράδοσης

 

Ιnfo

Estudio Gallery

 

 

Εγκαίνια: Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 στις 7.30μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 3 - 17 Μαρτίου 2017
Ωράριο: Καθημερινά 10:00 - 20:00 και Σ/Κ 12:00 - 18:00

Kυριαζή 22α, Κηφισιά,
τηλ.210 8086611    

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017 22:00

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online