Το Θεάτρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ ταξιδεύει στο Βιετνάμ...

Μαίρη Κεφαλά

Mαίρη Κεφαλά

 

 

  

Είναι πλέον ευρέως γνωστή η ενασχόληση του Θεάτρου ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ με τα λαϊκά παραμύθια. Εκδόσεις, συλλογές και κυρίως οι παραστάσεις του στα 35 χρόνια της λειτουργίας του το μαρτυρούν. Η γνώση και οι συλλογές του έγιναν πολλές φορές επίκεντρο μελέτης, ανταλλαγής απόψεων, παραστάσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και αφορμή για ευρωπαϊκά προγράμματα. Το πιο πρόσφατο είναι το Culture luggage που μελετάει και δημιουργεί παραστάσεις πάνω σε παραμύθια της ανατολής έτσι όπως έφτασαν ως εμάς από τα πρόσφατα και προγενέστερα προσφυγικά κύματα (www.cultureluggage.eu).
 
Τώρα το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ και ο σκηνοθέτης ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ είναι οι συντονιστές ενός project που εκτείνεται πέρα από τα Ευρωπαϊκά σύνορα.
Είναι το Aesop project που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το Φεβρουάριο, το Θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ φιλοξένησε στην Αθήνα θεατρικούς, καλλιτεχνικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς από την Ασία και την Λατινική Αμερική. Οργανισμοί όπως οι Center for Sustainable Development Studies από το Βιετνάμ, Cooperativa de Turismo e Promoção Social από την Βραζιλία, Fundacion UXIONOVONEYRA από την Ισπανική Γαλικία, μαζί με την δική μας ACTION SYNERGY, έφεραν παραμύθια, τραγούδια και λαϊκά αινίγματα από τις πατρίδες τους, τα μελέτησαν από κοινού, τα σύγκριναν και τα αφηγήθηκαν, ανταλλάσσοντας μεταξύ τους όχι μόνο τον πλούτο της προφορικής τους παράδοσης, αλλά και θεατρικές τεχνικές αφήγησης και παρουσίασης τους.
Το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ αυτή τη φορά, ταξιδεύει στο Βιετνάμ και συγκεκριμένα στο Ανόι, για τη νέα συνάντηση μεταξύ των εταίρων, όπου η δουλειά που έχει γίνει θα παρουσιαστεί, με στόχο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων ηθοποιών και σκηνοθετών, που θα συμμετέχουν στα workshops που έχουν διοργανωθεί.
 

Θέατρο Αερόπλοιο

2108656004, 2108679535
Σωζοπόλεως 20, Αθήνα

15/9/2019
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019 15:48

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2021 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online