Ένωση Θεατρικών Παραγωγών (ΕΝ.ΘΕ.ΠΑ.): ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Αριστέα Κοντόζογλου

Δημοσιογράφος

 

 

 

Η  Ένωση Θεατρικών Παραγωγών (ΕΝ.ΘΕ.ΠΑ) καλεί τους εκπροσώπους του Tύπου και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, σε συνέντευξη Tύπου την  Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στο θέατρο ΧΟΡΝ (Αμερικής 10), στις 12.30 για να τους ενημερώσει για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στον χώρο των θεατρικών παραγωγών εξ’ αιτίας της πανδημίας του COVID19 αλλά και για να ανακοινώσει τις προτάσεις της για την αντιμετώπισή τους.

 

Η Ένωση Θεατρικών Παραγωγών δεν αποτελεί συνδικαλιστικό όργανο εκπροσώπησης του κλάδου, αλλά μία ένωση παραγωγών που κατέχουν ένα σημαντικό κομμάτι της αγοράς και έχει συσταθεί ακριβώς για να αντιμετωπίσει τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στο χώρο του θεάτρου λόγω της πανδημίας. 

 

Αυτό που επιδιώκει όμως και ελπίζει είναι και σε κανονικές συνθήκες να συνεισφέρει  στον ευρύτερο διάλογο για την εξυγίανση και τη λειτουργία των θεάτρων. 

Η ιδιωτική θεατρική παραγωγή αποτελεί τη συντριπτική πλειοψηφία των θεατρικών δρώμενων στην Ελλάδα και κατά μεγάλο ποσοστό απασχολεί χιλιάδες εργαζομένους στις εκατοντάδες θεατρικές παραγωγές που πραγματοποιούνται στη χώρα μας κάθε χρόνο. Οι ειδικότητες και τα επαγγέλματα στον χώρο του θεάτρου είναι πολλές σε αριθμό και διαφορετικές όπως: Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, χορογράφοι, μουσικοί, σκηνογράφοι, ενδυματολόγοι, κατασκευαστές σκηνικών και ρούχων, ηχολήπτες, ηλεκτρολόγοι, μοδίστρες, γραφίστες, διαφημιστές και ΜΜΕ, ταμίες, ταξιθέτες  κλπ. 

 

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στο χώρο προσλαμβάνονται από τις ιδιωτικές  θεατρικές επιχειρήσεις και χωρίς αυτές δεν θα μπορούσαν να απασχοληθούν μόνον από τους εποπτευόμενους από το κράτος φορείς, η δε συνολική θεατρική παραγωγή θα ήταν υπερβολικά φτωχή.

 

Η Πολιτεία διαχρονικά, αλλά και σήμερα που το θέατρο πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο, έχει αποδείξει πως υποβαθμίζει και υποτιμά τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα στην θεατρική παραγωγή, με αποτέλεσμα τα μέτρα που προτείνονται, να αδικούν κατάφωρα την ιδιωτική παραγωγή στο Θέατρο. 

 

Σκοπός της Ένωσης είναι να αποτελέσει έναν φορέα ανάδειξης και επίλυσης των πραγματικών προβλημάτων των θεατρικών παραγωγών και τόσο η επιτυχία της, όσο και η ισχυρή παρουσία της, θα βοηθήσει όχι μόνον τους θεατρικούς παραγωγούς αλλά και όλα τα επαγγέλματα και τους εργαζόμενους που απασχολούνται στον χώρο του Θεάτρου.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Διονύσιος Παναγιωτάκης

Γρηγόριος Βαλτινός

Μιχαήλ Αδάμ 

Γεράσιμος Σκαφιδάς 

Νικόλαος Αρτικόπουλος

Μιλτιάδης-Ιωάννης Σωτηριάδης

Ιωάννης Κανελλόπουλος

 

 

19.10.2020

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 13:42

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online