Παραμερίζοντας το πέπλο του χρόνου: Ρωμαϊκό θέατρο Νικόπολης. Κύκλος: «Πολιτιστική Διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου

lifespeed.gr


Κατερίνα Καράμπελα

 

 

 

 

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

 

Το Megaron Plus και το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους για την καλλιτεχνική περίοδο 2020-2021 με τη διαδικτυακή σειρά ομιλιών Πολιτιστική διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου, στο πλαίσιο του κύκλου Megaron Online, η οποία περιλαμβάνει τέσσερις διαλέξεις για τα αρχαία θέατρα Νικόπολης (23.2.2021), Κασσώπης (30.3.2021), Αμβρακίας (15.4.2021) και  Γιτάνων (18.6.2021). Η φετινή περιήγηση αρχίζει με την εκδήλωση «Παραμερίζοντας το πέπλο του χρόνου: Ρωμαϊκό θέατρο Νικόπολης» Η μετάδοση περιλαμβάνει τις ομιλίες «Tο έργο ανάδειξης του μεγάλου θεάτρου Νικόπολης» της Ανθής Αγγέλη, προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και «Προστασία, συντήρηση και αποκατάσταση μεγάλου θεάτρου Νικόπολης / φάση Β΄: Η εξέλιξη του έργου» του Ευάγγελου Παυλίδη, υπεύθυνου έργου και επικεφαλής της ομάδας επίβλεψης. Προλογίζει  ο πρόεδρος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ Σταύρος Μπένος o οποίος έχει αναλάβει επίσης τον συντονισμό της συζήτησης.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας υλοποιεί στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Διαδρομής στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου τo έργο «Προστασία, συντήρηση και αποκατάσταση μεγάλου Θεάτρου Νικόπολης (Β΄ Φάση)». Οι εργασίες στo θέατρο υλοποιούνται με βάση μελέτες που έχουν παραχωρηθεί  από το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ και εξελίσσονται με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς, καθώς έχουν σχεδόν πλήρως ολοκληρωθεί οι εργασίες ανασκαφής και αποκάλυψης του μνημείου και συνεχίζονται εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξής του, με τελικό στόχο την απόδοση του στο κοινό.

 

Η διάλεξη πραγματοποιείται διαδικτυακά και θα είναι διαθέσιμη σε όλα τα μέσα για 48 ώρες

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τύπος Εκδήλωσης: Διάλεξη
Κύκλος: MPlus

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ

23 - 25.02.2021

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ


Ομιλητές

Ανθή Αγγέλη, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.

Ευάγγελος Παυλίδης, Υπεύθυνος έργου Μεγάλου Θεάτρου Νικόπολης και επικεφαλής της ομάδας επίβλεψης.

 

Συντονίζει

ο Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ

 

19.2.2021

 

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online