ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ KAI ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

Αριστέα Κοντόζογλου

Δημοσιογράφος

 

 

 

Με ιδιαίτερη χαρά και αίσθημα ευθύνης, το Διοικητικό Συμβούλιο του  ΔΗΠΕΘΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, στη συνεδρίαση του, στις  28/4, εψήφισε ομόφωνα τον Κώδικα Ηθικής και Δεοντολογίας, ένα ζωντανό σχέδιο, που εξελίσσεται και διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού, και δεσμεύει ηθικά όλα τα μέλη του.

Το ΔΗΠΕΘΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ , εναρμονιζόμενο με τις υποδείξεις του Υπουργείου Πολιτισμού, αποτελεί και έναν από τους πρώτους φορείς που ανταποκρίθηκαν άμεσα και ολοκλήρωσαν πολύ γρήγορα  ένα σχέδιο  Κώδικα Δεοντολογίας, βασισμένο σε πρότυπα του εξωτερικού, που έχουν επιδείξει αντοχή στο χρόνο,  και παρέχουν  την απαραίτητη προστασία σε θύματα οποιασδήποτε βίας, απ’ όπου και να προέρχεται.

Οφείλει να αφυπνίζει  και να ενθαρρύνει την κατάδειξη παραβατικών συμπεριφορών. Να εκπαιδεύει και να φροντίζει να εναρμονίζονται όλοι οι εργαζόμενοι προς το ήθος των εργασιακών σχέσεων, να ενθαρρύνει την αξιοπρέπεια και την ισότιμη συμπεριφορά σε όλα τα στάδια και τις υπηρεσίες, και τον κοινό σκοπό, ήτοι την παραγωγή του καλλιτεχνικού έργου.

Ο Κώδικας Ηθικής και Δεοντολογίας, αφορά όλο το προσωπικό του Οργανισμού, είτε Διοικητικό, είτε Καλλιτεχνικό είτε Τεχνικό, και οφείλει να τίθεται υπ’ όψιν και σε κάθε εξωτερικό συνεργάτη, ακόμα και εθελοντή ή εκπαιδευόμενο.

Αφορά εξ’ ίσου και τους φορείς Διοίκησης, ήτοι τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή/τρια, και όλα τα μέλη του Δ.Σ.

Θα χαρούμε να αποτελέσει  πεδίο δημιουργικής συζήτησης,  να δώσει την αφορμή για μία υγιή αφύπνιση σε θέματα που για καιρό έμειναν στο σκοτάδι και να  δημιουργήσει την απαραίτητη εκείνη πλατφόρμα που θα βοηθήσει σε ένα συνεχές και όχι ευκαιριακό ενδιαφέρον.

Ο πλήρης Κώδικας Δεοντολογίας βρίσκεται στην ιστοσελίδα μας : https://dipethek.gr/dioikitiko-symvoulio/

 

Η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΔΟΥΚΑ

 7.5.2021

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021 13:40

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online