Για να γνωρίσουμε ..... το συγγραφέα της "ΣΙΔΗΡΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ" Μιχάλη Παπαδόπουλο

Μαίρη Κεφαλά

Μαίρη Κεφαλά

 
 
 
 
 
 
Κύριε Παπαδόπουλε, καλώς ήρθατε στην Αθήνα,  νιώθουμε ιδιαίτερη τιμή να παρακολουθήσουμε μαζί το έργο σας Η ΣΙΔΗΡΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ εδώ στο Θέατρο ΜΠΕΛΛΟΣ, μια παράσταση που στέφθηκε με επιτυχία από την πρώτη μέρα που ανέβηκε.
Τα τελευταία χρόνια ζείτε στην Κύπρο μιας και είναι και ο τόπος καταγωγής σας και δραστηριοποιείστε επαγγελματικά εκεί, θέλουμε όμως να μάθουμε λίγα πράγματα για σας.
 
Μ.Κ....   Ποιος είναι ο Μιχάλης Παπαδόπουλος? ένας θεατρικός συγγραφέας, ένας καλλιτέχνης, ή ένας εκπαιδευτικός? Τι είναι αυτό που σας εκφράζει περισσότερο?
 

Πιστεύω πως και τα τρία είναι αλληλένδετα, είμαι ζωγράφος έχω μια μανία με την αισθητική, έγινα θεατρικός συγγραφέας για να σπείρω πιο άμεσα την αισθητική αυτή, μα πάνω από όλα είμαι δάσκαλος. Αν θα έπρεπε λοιπόν να διαλέξω ένα από τα πιο πάνω, σιγουρά θα διάλεγα τα παιδιά μου. Οι νέοι άνθρωποι είναι το μέλλον, σε αυτούς πρέπει να επενδύσουμε, πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά μαζί τους

Μ.Κ....   Σε λίγες μέρες θα έχει πρεμιέρα το έργο σας και στην Κύπρο, στη Λευκωσία και κατόπιν στη Λεμεσό, στο Θέατρο ΕΝΑ με τίτλο Η ΣΙΔΗΡΑ. Χωρίς το ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. Ένα πολιτικό θρίλερ όπως χαρακτηρίστηκε, με πολλά στοιχεία για την πολιτική και τα παιχνίδια της μεν, με έντονη τη γυναικεία δύναμη εξουσίας δε. Τι ήταν αυτό που σας ενέπνευσε για να γράψετε ένα τέτοιο έργο;
 

Όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Τα πολιτικά παιγνίδια, τα παιγνίδια που παίζουμε εμείς με τον εαυτό μας, τα παιγνίδια που παίζουν οι γύρω μας με τους δικούς τους εαυτούς και με μας. Και οι γυναίκες. Οι γυναίκες είναι μαγικά πλάσματα, τις παρακολουθώ στενά, χρόνια τώρα, μου αρέσουν οι μεταμορφώσεις τους.

 
Μ.Κ....   Παρά την δύσκολη περίοδο που διανύουμε με την οικονομική κρίση που μας μαστίζει αμφότερους στην Ελλάδα και στην Κύπρο, πιστεύετε ότι νέοι δημιουργοί όπως εσείς, σε όλο το ευρύ φάσμα του πολιτισμού μας, των τεχνών και των γραμμάτων, θα καταφέρετε να προσθέσετε καινούργια λιθαράκια στο οικοδόμημα της κληρονομιάς μας?
 

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου νέο. Υπάρχω πάνω από 25 χρόνια στο χώρο των τεχνών. Όσο για τους νέους δημιουργούς και για το αν θα καταφέρουν να προσθέσουν λιθαράκια ή βράχους, έχω τις αμφιβολίες μου. Μην με παρεξηγείτε, δεν ρίχνω στους νέους την ευθύνη, αλλά σε μας, τους πιο παλιούς, σε εμάς που αποτύχαμε να τους διδάξουμε και που υποταχτήκαμε πρώτοι σε όλο αυτό το πανηγύρι που λένε παγκοσμιοποίηση. Στο βωμό λοιπόν αυτού του πανηγυριού αρνηθήκαμε την δική μας κληρονομιά και ασπαστήκαμε όλη αυτή την ανοησία που μας σερβίρισαν. Επίσης προσκυνήσαμε τη ίδια την νεότητα σαν φώτιση και υποκλιθήκαμε σε απίστευτες ανοησίες που έφτιαξαν νέοι απαίδευτοι. Η πλειοψηφία των νέων δυστυχώς δεν έμαθε πολλά! Θα έπρεπε να είχαν μάθει και μετά να θελήσουν να αφαιρέσουν, να χτίσουν, να χαλάσουν, να κάψουν αν θέλετε. Αλλά πρώτα έπρεπε να είχαν μάθει!

 
Ευχαριστούμε πολύ!
 
 

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1969. Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης, Νομικά και Καλές Τέχνες

Εργάσθηκε σαν φωτογράφος μόδας και σαν σκηνογράφος

Έλαβε μέρος σε πολλές εκθέσεις και έργα του βρίσκονται σε διάφορες ιδιωτικές συλλογές. Έχει στο ενεργητικό του έξι ατομικές εκθέσεις.

Το 2009 έγραψε το πρώτο Θεατρικό του έργο με τίτλο,

Ο Εξπρεσιονιστής

Θεατρικά έργα του είναι τα ακόλουθα

2009 Ο εξπρεσιονιστής

2009 Χαράματα

2010 Ο Ξένος

2011 Το χρώμα είναι το πιο δυνατό χαστούκι

2014 Αντρηγόνη

2014 Μονόλογοι ενδοοικογενειακής βίας

2015-MYRA

2016 Η επανάσταση του Άλφι

2016 Και τα αγόρια κλαίνε( Boys do cry)

2016 Σιδηρά Πρωθυπουργός

2016 Φρίντα

2017 Έξω από την πόρτα του Στάλιν

2017 Η νοσοκόμα

2017 Θεατρική μεταφορά του Δεκαημέρου του Βοκάκιου

2017 Χαρωπά τα δυο μου χέρια

Από το 2012 μέχρι και το 2015 έγραφε διαλόγους σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές

Aπό το 2002 ζει στη Λεμεσό και εργάζεται σαν καθηγητής τέχνης

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online