Ανώτερη Δραματική Σχολή Αθηναϊκή Σκηνή - δωρεάν προετοιμασίας υποκριτικής & Έναρξη εγγραφών

Μαίρη Κεφαλά

Μαίρη Κεφαλά

 

 

 

 

H Aνώτερη Δραματική Σχολή Αθηναΐκή Σκηνή τα τελευταία 12 χρόνια με τον πρωτοποριακό τρόπο διδασκαλίας και τις νέες μεθόδους που εφαρμόζει στην υποκριτική τέχνη, έχει γίνει ένα φυτώριο νέων καλλιτεχνών υψηλών προδιαγραφών.

Τα μαθήματα που μπορούν να παρακολουθήσουν οι σπουδαστές για την περίοδο 2018-2019 είναι: Υποκριτική (Δράμα, Αρχαίο Δράμα, Κωμωδία, Σωματικό Θέατρο, Αυτοσχεδιασμός, μέθοδος clown, Τεχνικές προσέγγισης ρόλου, υποκριτική στην κάμερα), Χορός – κίνηση, Μουσική – τραγούδι, Musical, Αγωγή του λόγου, Μακιγιάζ, Οπλομαχητική – Ξιφασκία, Μεταγλώττιση και σπικάζ, Ελληνικοί χοροί, Ψυχολογία, Ιστορία Τέχνης, Δραματολογία, Ιστορία Θεάτρου, Λογοτεχνία, Κινηματογράφος, Σκηνοθεσία, Κρουστά, Σεμινάρια, εκπαιδευτικά προγράμματα.

Τα μαθήματα της υποκριτικής τέχνης γίνονται με αναφορά την παράσταση, ώστε οι σπουδαστές από την πρώτη στιγμή να έρχονται αντιμέτωποι με αυτό που ονομάζουμε ανέβασμα μιας παράστασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τρόπος αυτός διδασκαλίας της υποκριτικής τέχνης αποτελεί καινοτομία της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Αθηναϊκή Σκηνή, φέρνοντας αλλαγή στη Θεατρική εκπαίδευση. Ένας τρόπος που δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές να αφοσιώνονται εξολοκλήρου κάθε περίοδο σε μία παράσταση, να επεξεργάζονται έργα και project με κοινωνικό προβληματισμό, επίκαιρα, σύγχρονα αλλά και κλασικά με την καθοδήγηση σημαντικών σκηνοθετών καθώς και να έρχονται διαρκώς σε επαφή με εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, castingdirectors, υπευθύνων παραγωγών και σκηνοθέτες.

Αυτη την περίοδο στο Θέατρο Αθηναΐκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη από τις 8 έως τις 20 Ιουνίου παρουσιάζονται στο κοινό οι δουλειές των σπουδαστών του τελευταίου τριμήνου και όσοι επιθυμούν να σπουδάσουν στην Αθηναϊκή Σκηνή, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το αποτέλεσμα της δουλειάς των σπουδαστών και των καθηγητών μέσα από αυτές τις παραστάσεις.

Επίσης, την περίοδο αυτή ολοκληρώνονται και οι αιτήσεις συμμετοχής στο Δωρεάν καλοκαιρινό πρόγραμμα μαθημάτων της Αθηναϊκής Σκηνής, με στόχο την προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και του Εθνικού Θεάτρου, για όσους επιθυμούν να σπουδάσουν αλλά και της εισαγωγής των νέων σπουδαστών μέσω ''summer courses''. Ένα πρόγραμμα που παρέχεται εδώ και αρκετά χρόνια. Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι αιτήσεις εγγραφής των πρωτοετών σπουδαστών αλλά και των μεταγραφικών για το νέο Ακαδημαϊκό έτος 2018-2019. 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online