Ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής Κηφισιάς» επιστρέφει!

lifespeed.gr


Κώστας Μαντάς

 

 

 

 

Αναμφίβολα πράξη γενναιοδωρίας του Κέντρου Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας (ΚΕΜΜΕ) προς το Σύλλογο «Οι Φίλοι της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής Κηφισιάς» είναι η ευγενή φιλοξενία και η αποδοχή της συνεργασίας του μαζί μας, για την από κοινού οργάνωση, δυο μουσικών συναντήσεων, την Τετάρτη 14 και την Τρίτη 20 Ιουλίου, ώρα 8 μ.μ., στον αίθριο χώρο της ‘Βίλας Μπότση’ στο ανηφορικό δρομάκι της οδού Σαπφούς 5, στην Πολιτεία. Πράξη γενναιοδωρίας που αποτελεί βάση κάθε μορφής Πολιτισμού.

Επειδή για δύο συνεχόμενες χρονιές ο Σύλλογός μας δεν μπόρεσε για υγειονομικούς λόγους να οργανώσει τις καθιερωμένες πια «Εαρινές Μελωδίες» στην Κηφισιά, το ΚΕΜΜΕ μας επέτρεψε να συναντηθούμε από κοντά, τουλάχιστον, σε «Θερινές Μελωδίες».

Την Τετάρτη 14 Ιουλίου, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον έμπειρο και εξαίρετο φλαουτίστα Δημήτρη Φωτόπουλο μαζί με τον προικισμένο και ευαίσθητο κιθαρίστα Δημήτρη Παππά σε ένα πρωτότυπο πρόγραμμα, στο τέλος του οποίου  θα ακούσουμε Παραδοσιακά και Λαϊκά τραγούδια της Μικράς Ασίας σε μεταγραφή για Φλάουτο και Κιθάρα.  Στην αρχή του δεύτερου μέρους της συναυλίας, θα έχουμε ένα αφιέρωμα στη μνήμη του σημαντικού συνθέτη – κιθαρίστα Κυριάκο Τζωρτζινάκη, επί χρόνια καθηγητή στο Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Κηφισιάς.

 
13ζχ71.jpg
 
 
Την Τρίτη 20 Ιουλίου, θα παρουσιάσουμε τον εκρηκτικό Μακεδόνα δεξιοτέχνη του πιάνου Παναγιώτη Τροχόπουλο σε ένα συναρπαστικό ρεσιτάλ, το πρόγραμμα του οποίου κορυφώνεται με τον “Petrushka” του Igor Stravinsky για την επέτειο των 50 ετών από το θάνατο του μεγάλου Ρώσου συνθέτη.

Η συμμετοχή των πετυχημένων καλλιτεχνών στις εκδηλώσεις μας, είναι αποτέλεσμα των σχέσεων που έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια με τον μουσικό κόσμο. Εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες μουσικοί, δεν έχουμε στόχο.. στο «έλα σήμερα εσύ εδώ για να έρθω αύριο εγώ εκεί». Στόχος μας είναι απλώς να γινόμαστε περισσότεροι.. για να πειστεί κάποιος δημόσιος ή ιδιωτικός φορέας, πιο δυνατός και μεγάλος από μας, ότι η πόλη μας είναι ιδανικός τόπος για οργάνωση Φεστιβάλ Μουσικής, όχι, απαραιτήτως, κλασσικής μουσικής, αλλά ποιοτικής. Μέσα στα χρόνια της δράσης μας, έχουμε δοκιμάσει τόσα διαφορετικά ανοικτά (τα περισσότερα) και κλειστά μέρη της πόλης μας, δεξιά.. αριστερά.. πάνω και κάτω ..και πάντα με επιτυχία και θερμή αποδοχή, που επιβεβαιώνει ότι η Κηφισιά είναι από τη φύση της ένα ανοικτό θέατρο.

Σκεφτείτε να έχουμε στην τσέπη μας ένα μικρό πρόγραμμα που μας λέει π.χ. σήμερα στο Κεφαλάρι ‘κιθάρες’, αύριο στην Κάτω Κηφισιά ‘βιολιά’, μεθαύριο στην Εκάλη ‘φλάουτα’, την επόμενη ημέρα ‘ορχήστρα’ στη Νέα Ερυθραία, ύστερα ‘πιάνο’ στην Πολιτεία. Ένας εσωτερικός τουρισμός που δημιουργεί αγάπη και υπερηφάνεια για τον τόπο που ζει κανείς και συγχρόνως σεβασμό. Απαντήστε μου, είναι πολλοί οι Δήμοι  σε θέση να το προσφέρουν αυτά;

Δυο χρόνια χαμένα είναι πολλά για μας, και για αυτό είμαστε υπόχρεοι για την πράξη γενναιοδωρίας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΜΜΕ. Δίνει κουράγιο σε μας, στα “εμβολιασμένα νιάτα”, να επιμένουμε.

Ένα μικρό ψίχουλο στο Πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης μας!

 
13.7.2021
 

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online