Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Μεγάλες νύχτες"

Μαίρη Κεφαλά

Μαίρη Κεφαλά

 

"Μεγάλες νύχτες"

Αφηγηματική παράσταση με μουσική και τραγούδια

Παραμύθια για μεγάλους, μουσικές και τραγούδια του κόσμου ...

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 έναρξη: 20:30

Με την ηθοποιό/αφηγήτρια Σύλβια Βενιζελέα

και τους μουσικούς Αλέξανδρο Δημητρόπουλο (τραγούδι, κιθάρα, κρουστά)

και Αθηνά Τσαρνά (ακορντεόν, κρουστά οργανάκια)

Τις μεγάλες νύχτες του χειμώνα, η φύση κοιμάται και ονειρεύεται. Μέσα στον ύπνο της, ακούει τις πιο γλυκές μελωδίες. Είναι η ώρα της ξεκούρασης και της αναμονής. Είναι η στιγμή που η καρδιά αναζητάει ν' ακούσει και να ευφρανθεί. Να δει εκείνο το μικρό λαμπερό φως που λάμπει μέσα στο σκοτάδι.

Στην καρδιά του χειμώνα, ελάτε να μοιραστούμε τα πιο όμορφα παραμύθια και τραγούδια, εκείνα που κατοικούν εδώ και αιώνες στις καρδιές πολλών ανθρώπων, σ' όλα τα μέρη του κόσμου. Ν' ακολουθήσουμε τα βήματα μοναδικών πλασμάτων που, μια φορά και έναν καιρό, πέρασαν από αυτόν εδώ τον χορό, τον χορό που αενάως χορεύει η ζωή...

Οι ιστορίες που θα ακουστούν ανήκουν στις προφορικές παραδόσεις των λαών και έχουν αποδοθεί από την αφηγήτρια με τρόπο άμεσο και παραστατικό. Τα τραγούδια είναι παραδοσιακά και σύγχρονα, τραγουδισμένα στις γλώσσες των χωρών προέλευσης τους και λένε, και αυτά με τη σειρά τους, τις δικές τους ιστορίες. Οι μουσικές έχουν διανθιστεί με αυτοσχεδιαστικά στοιχεία, αγκαλιάζοντας τη δράση και συνομιλώντας με τις ιστορίες και τους ήρωες.

Γενική είσοδος: 8 €, άνεργοι, Viva 7 €

 

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΛΕΥΣΙΣ

Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη

Τηλ. 2108613739

 

 

 

 

 

Τελευταία άρθρα από τον/την Μαίρη Κεφαλά