ΠΑΝΟΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ Οι ρίζες των ρεμπέτικων… Τα παραδοσιακά ρεμπέτικα τραγούδια 1906-1931

Μαίρη Κεφαλά

Μαίρη Κεφαλά

 

 

 

 


Για πρώτη φορά γίνεται τόσος λόγος και επιτέλους κυκλοφορεί ένα βιβλίο για τις «ρίζες» των ρεμπέτικων τραγουδιών. Ήταν χαμένες, αυτές οι «ρίζες», μέσα στα σκονισμένα αυλάκια των παλιών δίσκων γραμμοφώνου στις 78 στροφές πριν εκατό και…, χρόνια, καθώς και σε κάποια λίγα γραπτά κείμενα. Ο Πάνος Σαββόπουλος έψαξε, τις εντόπισε, τις έλεγξε, τις μελέτησε, έγραψε κάτι λίγα γι’ αυτές πριν εννιά χρόνια και τώρα παρουσιάζει ό,τι βρήκε σ’ ένα βιβλίο το οποίο συνοδεύεται από ένα χορταστικό CD. Για να γνωρίσετε κι σεις και να απολαύσετε τις «ρίζες» των αγαπημένων ρεμπέτικων τραγουδιών.

Το βιβλίο περιέχει έξη κείμενα. Εκτός από το βασικό, «Οι ρίζες των ρεμπέτικων…», υπάρχουν και τα εξής πέντε, τα οποία επίσης εμφανίζονται για πρώτη φορά:

«Κομπολόγια και μπεγλέρια στα ρεμπέτικα»
«Τα μαχαίρια της μαγκιάς»
«Το πέντε στα ρεμπέτικα»
Σωτήρης Γαβαλάς ή Μεμέτης
Αντώνης Καλυβόπουλος

Το ψηφιακό CD που συνοδεύει το βιβλίο, περιέχει 41 παραδοσιακά ρεμπέτικα με αδέσποτα στιχάκια και ένα blues επίσης με αδέσποτα στιχάκια! Περιέχει ακόμα τους 160 στίχους των τραγουδιών τα οποία αναφέρονται στους τρεις καταλόγους του βιβλίου. Επίσης, στις 151 σελίδες του βιβλίο περιέχονται 150 φωτογραφίες, οι οποίες φυσικά έχουν άμεση σχέση με τα κείμενα.

Το βιβλίο «Οι ρίζες των ρεμπέτικων…», του Πάνου Σαββόπουλου, από τις εκδόσεις «Οδός Πανός», προσφέρει και το δικό του μερίδιο στην έρευνα για το ρεμπέτικο τραγούδι, που τα τελευταία χρόνια συγκινεί αφάνταστα τη νεολαία μας, αλλά και κάνει διεθνή …καριέρα, δίπλα στους άλλους παγκόσμιους μουσικούς θησαυρούς, δηλαδή στο tango και στο blues. Τελικά είναι ένα πρωτότυπο βιβλίο που μας έλειπε!

Όσοι δυσκολεύονται να βρουν το βιβλίο στα βιβλιοπωλεία ή όσοι ζουν στην επαρχία ή και στο εξωτερικό, ας επικοινωνήσουν κατ’ ευθείαν με τις εκδόσεις Οδός Πανός: Τηλ. 210 3616782, Διδότου 39, 10680 Αθήνα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online