Οι «Ημέρες Κινηματογράφου» πάνε διακοπές

lifespeed.gr


Καίτη  Λεκάκου

 

 

 

 

Με την προβολή της ταινίας του Ιράν «Κουράγιο», τη Δευτέρα 10 Ιουνίου έκλεισε με επιτυχία για τρίτη χρονιά το πρόγραμμα «Ημέρες Κινηματογράφου» στη Δροσιά.

Από τον Οκτώβριο του ’18 μέχρι τον Ιούνιο του ’19 προβλήθηκαν 36 ταινίες ελληνικού, αφρικανικού, ισπανόφωνου κιν/φου, ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους.

Συγκεκριμένα,2 ταινίες από το Μαρόκο6 Αργεντινής2 Εκουαδόρ5 Ισπανίας και 2 Ιράν.

Προβάλαμε 5 ταινίες μυθοπλασίας καταξιωμένων Ελλήνων Σκηνοθετών με την παρουσία των ιδίων ή συντελεστών των ταινιών. Συγκεκριμένα: «Ουρανός» του Τάκη Κανελλόπουλου, με την παρουσία του συγγραφέα ,σκηνοθέτη και εκδότη Γιάννη Σολδάτου«Ο Εχθρός Μου» του ΓιώργουΤσεμπερόπουλου, με την παρουσία του σκηνοθέτη, «Κι αν φύγω… θα ξανάρθω» και «Πολυξένη» της Δώρας Μασκλαβάνου, με την παρουσία της σκηνοθέτη και του Φωτογράφου ClaudioBolivar και «Οι Δρόμοι της Αγάπης είναινυχτερινοί» της ΦρίνταΛιάππα με την παρουσία του σκηνοθέτη Κυριάκου Αγγελάκου και του κριτικού κιν/φουΓιώργου Μπράμου.

Προβλήθηκαν, επίσης, τα εξής κιν/φικά ντοκιμαντέρ με την παρουσία των σκηνοθετών τους. ROM” του Μενέλαου Καραμαγγιώλη,” UnCondor” του Γιάννη Κολόζη, «Τηςπατρίδας μου η Σημαία» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου και το «Ταξίδι Πνοής» του Χρήστου Καρακάση, μια αναφορά στον θεατράνθρωπο Γιώργο Μεσσάλα.

Τέλος, προβλήθηκαν οι ταινίες τεκμηρίωσης νέων κινηματογραφιστών με την παρουσία τους στις προβολές, «ΤοΤαξίδι» του Γιάννη Σταθόπουλου και το «Έλληνες στηνκορυφή του Έβερεστ» του Αντώνη Συκάρη, καθώςκαι οκτώ ταινίεςμ.μ.

Ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες Σκηνοθέτεςγια τηνευγενική προσφορά τους,τους Δημοσιογράφους και Κριτικούς Κινηματογράφου που βρέθηκαν κοντά μας, τους νέους κινηματογραφιστές που μας εμπιστεύτηκαν το έργο τους, την Πρεσβεία του Μαρόκου, την Ισπανική Πρεσβεία και το Ινστιτούτο Θερβάντες, ιδιαίτερα την κ. Νανά Παπανικολάου για την πρόθυμη και άψογη συνεργασία μαζί μας. Ευχαριστούμε, επίσης, τους εκπροσώπους του Μορφωτικού Κέντρου της Πρεσβείας τουΙράν για την εξαιρετική επικοινωνία και φιλότιμη συνεργασία μας.

Ιδιαίτερα  ευχαριστούμε όλους τους παράγοντες, οι οποίοι με τη βοήθειά τους συνετέλεσαν στην επιτυχία του Προγράμματος.

Πάνω απ’ όλα, όμως, ευχαριστούμε όλους τους φίλους τουΚιν/φουπου έμειναν πιστοί στο ¨Ραντεβού της Δευτέρας¨ και με ζεστασιά και υπομονή στήριξαν και φέτος την προσπάθειά μας.

Ο νέος κύκλος προβολών ταινιών προγραμματίζεται για τις αρχές Οκτωβρίου 2019.

Ευχόμαστε σε όλους Καλό και Ευχάριστο Καλοκαίρι.

Η Ομάδα Πολιτισμού Δροσιάς

Οι φωτογραφίες είναι του Άρη Μαυρικίδη

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online