Φεστιβάλ Καστελόριζου 2019. Κινηματογραφοπολιτιστικά Μπερδέματα...

lifespeed.gr


Αφροδίιτη Καλαμάκη Δημοσιογράφος

 

 

 

 

Για 4η συνεχή χρονιά το φεστιβάλ Κινηματογράφου Καστελόριζου με τίτλο « Πέρα από τα Σύνορα» έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα και να γεφυρώσει το χάσμα του κόσμου.

  Από τις 25 Αυγούστου έως 1η Σεπτέμβρη καλλιτέχνες, σκηνοθέτες, παραγωγοί από την Ελλάδα και άλλα μέρη του κόσμου θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στο νησί έτοιμοι να σαρώσουν τα ταμία.

  Το περιεχόμενο περιλαμβάνει ιστορικοπολιτικό ντοκιμαντέρ και άλλες καλλιτεχνικές δημιουργίες αναγνωρισμένης αξίας. Για παράδειγμα δεν ξεχνάμε το ασυναγώνιστο «I Itsai Romni», ή άλλα όπως   «Μια ζωή» (Ελλάδα), Nowhere” (Ισπανία), “The Olden Heralds” (Κούβα),Children Below Deck” (Αυστρία).

 Ακόμη περισσότερες ταινίες με βαθύ νόημα και αξιομνημόνευτες ερμηνείες έρχονται στο φετινό φεστιβάλ.

   Ένα από αυτά είναι η έκθεση φωτογραφίας στο νησί, από τους ANZAC με την πολύτιμη βοήθεια της Αυστραλιανής Πρεσβείας. Πρόκειται για «κτερίσματα» στην μνήμη Αυστραλών και Νεοζηλανδών στρατιωτών που έπεσαν γενναία στο πεδίο της μάχης ως ήρωες της δικής τους επανάστασης.

  Στο θεατρικό κομμάτι θα παιχτεί η παράσταση «Οδυσσέας, ο Ήρωας της Καρτερίας» τουΘοδωρή Γκόνη,προβολή από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας. Μέσα από το έργο καλλιεργείται η πίστη στην πατρίδα, ο Νόστος και η δύναμη της αγάπης, της αδελφοσύνης  που δοκιμάζεται συνεχώς από τα εμπόδια και την πάλη με τα άγρια θηρία.

 Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε την φιλοξενία του Θεάτρου Σκιών της Ξάνθης στο φετινό φεστιβάλ αλλά και ην αφήγηση των Μύθων του Αισώπου.

 Μουσικά μονοπάτια κα συναυλίες δεν θα λείπουν από το πλούσιο ρεπερτόριο καθώς σας φυλάμε για έκπληξη τον Μπάμπη Τσέρτομε ένα αφιέρωμα στον Γιώργο Κάβουρα  και τοΜουσικό Σχολείο Παλλήνης(αφιέρωμα στη Μικρασιατική μουσική).

 Στο φινάλε, στα πλαίσια πολιτικού Πάνελ, υπό την παρουσία πολιτικών ταγών και δημοσιογράφων θα μιλήσουν για την «Πολιτική Ανυπακοή» (Civil Disobedience) και τις διεθνείς συγκυρίες.

Το σημαντικότερο στοιχείο που υποκινεί το συγκεκριμένο φεστιβάλ αλλά και όλα τα φεστιβάλ καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στον κόσμο είναι ο παράγοντας «Άνθρωπος». Σεβόμαστε τα δικαιώματα και τις ανάγκες κάθε πλάσματος πάνω στη γη και του δίνουμε αξία με το να προβάλλουμε ταινίες που μιλούν στην καρδιά του.

 Η συναισθηματική φόρτιση και η λυρικο-δραματική ένταση καταφέρνουν κάθε χρόνο να φέρουν τους ανθρώπους από κάθε γωνιά του κόσμου κοντύτερα.

 Δεν είναι λοιπόν, μόνο ο τουρισμός και τα υπέροχα τοπία της Ελλάδος που καλούν επισκέπτες από όλο τον κόσμο να μας δει και να μας ακούσει. Είναι οι πολιτιστικές παραδόσεις, η λαογραφία, ίσως λίγο και το γλυκό κρασί, ο χορός, η μελωδικότητα των κινήσεων και το χαμόγελο.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online