Ο κύριος Βερντού του Τσάρλι Τσάπλιν....

lifespeed.gr


Αφροδίτη Καλαμάκη Δημοσιογράφος

 

 

 

 

 

Την Πέμπτη 4 Ιουλίου η ταινία θα ξαναπαιχτεί σε επανέκδοση με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια στους θερινούς κινηματογράφους Σινέ ΘΗΣΕΙΟ, Σινέ ΡΙΒΙΕΡΑ και Σινέ ΟΑΣΗ.

Ένα έργο αριστουργηματικής αξίας, αναρχικό μα ταινία υποψήφια για Όσκαρ και 4 Διεθνή Βραβεία.

Στους συντελεστές αξίζει να αναφέρουμε τους Ada May, Allison Roddan, Audrey Betz, Charles Chaplin, Edwin Mills, Helene Heigh, Irving Bacon, Isobel Elsom, Mady Correll, Margaret Hoffman, Marilyn Nash, Marjorie Bennett, Martha Raye, Robert Lewis, Virginia Brissac.

Σκηνοθεσία - Σενάριο έχει αναλάβει ο θρυλικός Charles Chaplin
πάνω σε μια ιδέα του Όρσον Γουέλς.

Ο κύριος Βερντού χάνει τη δουλειά του εξαιτίας της μεγάλης οικονομικής κρίσης. Για να συντηρήσει την ανάπηρη γυναίκα του και το γιο του, αρχίζει να παντρεύεται πλούσιες χήρες και ύστερα να τις εξαφανίζει.

Κινηματογραφική Μεταφορά του μύθου του Κυανοπώγωνα ο Κύριος Βερντού του Τσάρλι Τσάπλιν βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Henri Landru, ενός Γάλλου απατεώνα που έβαζε αγγελίες στις εφημερίδες με τις οποίες ζητούσε μια χήρα για γάμο, κι έτσι κατάφερε να παρασύρει 10 γυναίκες στο σπίτι του, όπου φαίνεται ότι τις σκότωσε και εξαφάνισε τα πτώματά τους.

Με τον ρόλο του Βερντού, ο Τσάπλιν καταθέτει μια ισχυρή κριτική για την πολιτική των Η.Π.Α. «Ένας φόνος κάνει κάποιον κακοποιό, ενώ εκατομμύρια φόνοι σε αναγάγουν σε ήρωα. Οι αριθμοί αγιοποιούν!».

Από τα πιο «ψαγμένα» έργα, σαν σινεφίλ και απαιτητική μάλιστα, το συγκεκριμένο θα το έβλεπα έστω μία φορά και θα το συνέστηνα και σε φίλους.

Και μόνο το περιεχόμενο και η υπόθεση σε τραβά να το τσεκάρεις. Τέτοιες ταινίες μίας άλλης εποχής αλλά και ο μοναδικός, ανεπανάληπτος Τσάρλι Τσάπλιν απλά μας μαγεύει με το μοναδικό ταπεραμέντο του και την αξεπέραστη προσωπικότητά του!

 30/6/2019

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Λαις και Βωβός OI ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ OKRAINA »

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online