Χριστούγεννα με Τσέχικα Παραμύθια και τα Ωραιότερα Κάστρα στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης

Μαίρη Κεφαλά

Μαίρη Κεφαλά

 

 

 

 

 

Το Τσεχικό Κέντρο Αθήνας και το Εθνικό Μουσείο Πράγας αυτά τα Χριστούγεννα μεταμορφώνουν το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης σε ένα παραμυθένιο χώρο μέσα από δημοφιλείς τσεχικές ταινίες για όλες τις ηλικίες και έκθεση με τα ωραιότερα Κάστρα της Τσεχίας!

Πριγκίπισσες, πρίγκιπες, βασιλιάδες, κακές μητριές, υπέροχα τοπία, χιόνια και άλογα, άγγελοι και διαολάκια, έρωτας και αγάπη, όλα αυτά έρχονται να ζωντανέψουν μέσα από τρία τσέχικα παραμύθια που θα προβληθούν τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον Κινηματογράφο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.


Οι πλέον γνωστές και δημοφιλείς τσεχικές ταινίες «Η Πριγκίπισσα με το Χρυσό Αστέρι», «Τρία Φουντούκια για την Σταχτοπούτα» και «Ο Άγγελος του Κυρίου», θα ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους στις μαγικές πολιτείες των παραμυθιών. Ταινίες που για την Τσεχία αποτελούν ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο έθιμο. Οι συγκεκριμένες θεωρούνται μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας και είναι αναπόσπαστο κομμάτι των Χριστουγέννων για τους Τσέχους, όπως η γαλοπούλα στο τραπέζι μας ή ο Άγιος Βασίλης.
Οι πολιτείες αυτές μα και οι πρωταγωνιστές, όπως σε κάθε σωστό παραμύθι, χρειάζονται τα Κάστρα τους! Γι’ αυτό το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φέτος φιλοενεί την έκθεση με τα ωραιότερα Κάστρα της Τσεχίας, εκεί που όλοι έχουμε ονειρευτεί πως εκτυλίσσονται οι μύθοι των παιδικών μας χρόνων αλλά και …ίσως κάποια δικά μας…όνειρα.

Αναλυτικά οι Ταινίες:

Η Πριγκίπισσα με το Χρυσό Αστέρι / Princezna se zlatou hvězdou
Σκηνοθεσία: Martin Fryč
Σενάριο: K. M. Walló, Martin Frič

Ο γέρος βασιλιάς έχει μια όμορφη κόρη, την Lada, την πριγκίπισσα με το χρυσό αστέρι στο μέτωπό της. Ένας πλούσιος και κακός βασιλιάς έρχεται να διεκδικήσει την Lada αλλά εκείνη δεν θέλει να τον παντρευτεί. Ύστερα από προτροπή της υπηρέτριάς της, η πριγκίπισσα ντύνεται με ένα παλτό φτιαγμένο από γουνάκια ποντικιού και φεύγει να ανακαλύψει τον κόσμο. Αφού διασχίσει βουνά και πεδιάδες, φτάνει στη γη του πρίγκιπα Radovan. Έχοντας την όψη ενός φτωχού κοριτσιού, τυλιγμένη με το γκρι γουνάκι της, βρίσκει δουλειά στην κουζίνα του πριγκιπικού κάστρου. Στο κάστρο ετοιμάζεται μια γιορτή κατά την οποία ο πρίγκιπας θα επιλέξει την μέλλουσα σύζυγό του. Η Lada είναι περίεργη να δει τον πρίγκιπα. Φορά το μοναδικό καλό φόρεμα που πήρε μαζί της και… Ο Radovan ερωτεύεται την άγνωστη πριγκίπισσα με την πρώτη ματιά. Η Lada όμως τον απορρίπτει καθώς δεν θέλει να θέσει τον ίδιο ή τη χώρα του σε κίνδυνο και το βάζει στα πόδια. Που θα την ξαναβρεί και πως τελειώνει το παραμύθι? Καλά φυσικά!

 

Τρία φουντούκια για την Σταχτοπούτα / Tři oříšky pro Popelku
Σκηνοθεσία: Václav Vorlíček
Σενάριο: František Pavlíček

Στον ομώνυμο ρόλο, στην ταινία πρωταγωνιστεί η διάσημη Τσέχα ηθοποιός η Libuše Šafránková. Η Σταχτοπούτα είναι μια νεαρή γυναίκα που η μητριά της και η θετή αδελφή της, την εκμεταλλεύονται. Η υπόθεση ωστόσο παίρνει άλλη τροπή όταν εμφανίζεται ένας γοητευτικός πρίγκιπας. Η Σταχτοπούτα δεν πέφτει απλά στην αγκαλιά του. Σε αυτή την εκδοχή ο πρίγκιπας πρέπει να πείσει τη νεαρή ότι είναι ένας επιδέξιος σκοπευτής που είναι πρόθυμος να φοράει κυνηγητικά ρούχα και ότι είναι έξυπνος. Η Σταχτοπούτα έχει επίσης τρεις ευχές προερχόμενες από τρεις μαγικούς καρπούς. Την υπέροχη μουσική και τη χειμωνιάτικη διάθεση της ταινίας θα εκτιμήσουν μικροί και μεγάλοι.

 

Ο Άγγελος του Κυρίου / Anděl Páně
Σκηνοθεσία: Jiří Strach
Σενάριο: Lucie Konášová

Μια ιστορία για την αγάπη, την συγχώρεση και την ικανότητα του να βοηθάς τους άλλους με αυταπάρνηση. Ο Petronel είναι ένας πολύ γλυκός αλλά χαοτικός άγγελος που ότι και αν αγγίζει, χαλάει ή καταστρέφεται, ακόμα και όταν μιλάμε για το γραφείο που του έχουν εμπιστευτεί τιμητικά ως Φύλακα στην Ουράνια Πύλη. Για τιμωρία ο Θεός τον στέλνει στη Γη, ώστε να μάθει πόσο δύσκολο είναι να ζεις μια ζωή χωρίς αμαρτίες. Μα τι συμφορές όταν προσπαθεί να πείσει τους ανθρώπους ότι μεταφέρει το μήνυμα του Θεού ενώ είναι συνάμα τόσο αφηρημένος! Τι μπορεί να περιμένει κανείς από έναν αφελή άγγελο που πιστεύει ότι ο Διάβολος Urias είναι φίλος του; Για καλή του τύχη έχει υποστήριξη από τον Ουρανό – όλους τους αγίους και τα θαύματά τους. Εν τέλει, σοβαρεύει και δέχεται με προθυμία ακόμα και στην Κόλαση να πάει, προκειμένου να βοηθήσει να στεριώσει ένας έρωτας.

 

Ημέρες & Ώρες Προβολής:
Οι ταινίες έχουν ελληνικούς υπότιτλους

 

Τετάρτη 25/12
11.00: Η Πριγκίπισσα με το Χρυσό Αστέρι
17.00: Τρία Φουντούκια για τη Σταχτοπούτα
Πέμπτη 26/12
11.00: Τρία Φουντούκια για τη Σταχτοπούτα
17.00: Ο Άγγελος του Κυρίου
Παρασκευή 27/12
17.00: Η Πριγκίπισσα με το Χρυσό Αστέρι
Σάββατο 28/12
11.00: Η Πριγκίπισσα με το Χρυσό Αστέρι
17.00: Ο Άγγελος του Κυρίου
Τετάρτη 1/1
11.00: Τρία Φουντούκια για τη Σταχτοπούτα
17.00: Η Πριγκίπισσα με το Χρυσό Αστέρι
Πέμπτη 2/1
17.00: Ο Άγγελος του Κυρίου
Παρασκευή 3/1
17.00: Τρία Φουντούκια για τη Σταχτοπούτα
Σάββατο 4/1
11.00: Τρία Φουντούκια για τη Σταχτοπούτα
17.00: Ο Άγγελος του Κυρίου
Αίθουσα: Κινηματογράφου
Τιμή Εισιτηρίου: Γεν. Είσοδος 3€

Την Έκθεση «Τα Κάστρα της Τσεχίας» δημιούργησε και παραχωρεί στο Τσεχικό Κέντρο Αθήνας το Εθνικό Μουσείο της Πράγας. Θα πραγματοποιηθεί στο foyer του Ισογείου από την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου έως την Κυριακή 12 Ιανουαρίου
Ώρες Λειτουργίας Έκθεσης: 18.00-22.00 | Είσοδος Ελεύθερη

 

Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης
 
Πειραιώς 206
Ταύρος
 
 
1/1/2019

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online