Προβολή του ντοκιμαντέρ «Ανάμεσα σε δύο Πατρίδες» του Έλληνα Παραγωγού Σκηνοθέτη, και συγγραφέα Χρήστου Καρακάση από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας – Κ.Ε.Π.

Καίτη Λεκάκου

Καίτη Λεκάκου

 

 

 

 

Το Κ.Ε.Π σάς προσκαλεί στο καινούριο διαδικτυακό εγχείρημά του, το ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ !!!, στο πλαίσιο του οποίου οι Έλληνες και Φιλέλληνες από όλο τον κόσμο θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν στολίδια της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, με τη συμμετοχή των ίδιων των δημιουργών. Οι ταινίες προβάλλονται στην ελληνική γλώσσα με υποτίτλους στη ρωσική Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020, ώρα 19.00 

«Ανάμεσα σε δύο Πατρίδες»
 
Σημείωμα Σκηνοθέτη

Η ιδέα να κάνω ένα ντοκιμαντέρ για ανθρώπους που έχουν βρει μια άλλη πατρίδα ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια. Όταν γνώρισα τον Ηλία Μισύρη, αμέσως θέλησα να κάνω ένα ντοκιμαντέρ με αφορμή την ζωή του. Με συγκίνησε το γεγονός ότι το ταξίδι που ξεκίνησε ο Ηλίας άρχισε στα 7 του χρόνια. Το ντοκιμαντέρ πραγματεύεται την ιστορία του, και πώς βρέθηκε στη Φινλανδία, για να ανακαλύψει σε ξένο τόπο την ίδια του την πατρίδα. Η οικογένειά του, εγκατεστημένη στο Ξυλόκαστρο, εκδιώχθηκε στη διάρκεια της δικτατορίας, εξόριστη επί εφτά χρόνια στα βουνά της Τρίπολης. Τα χρόνια αυτά τον καθόρισαν σημαντικά. Εγκατέλειψε τις σπουδές του και ταξίδεψε εκτός Ελλάδας, βρίσκοντας στη Φινλανδία, μια δεύτερη πατρίδα. Εκεί βίωσε έντονα τα φιλελληνικά αισθήματα του Φινλανδικού λαού, ενώ ταυτόχρονα ανακάλυψε τον πολιτισμό της χώρας που τον «υιοθέτησε Μετέτρεψε το ταξίδι στην πιο οικεία και προσωπική συνθήκη. Κατάφερε αυτήν την αρνητική συγκυρία να την μετατρέψει σε θετική θέση στην ζωή του! Η αλήθεια είναι ότι κατά την διάρκεια την κινηματογραφικής διαδικασίας μπήκαμε όλοι οι συντελεστές σε ένα εσωτερικό ταξίδι. Το εξαίρετο κείμενο της συγγραφέως Βασιλικής Κάππα γεννήθηκε μέσα από μια σύνθεση λυρικότητας και φιλοσοφικής θεώρησης. Η Βασιλική ακολούθησε όπως όλοι μας αυτό το ταξίδι αυτογνωσίας και ουσιαστικά πετύχαμε αυτό που ένα έργο το κάνει ξεχωριστό. Να είναι απλό ,να αφορά την ανθρώπινη φύση και να μας δίνει την δυνατότητα να σκεφτόμαστε το αύριο κτίζοντας το παρόν ζώντας στο σήμερα, και αναπολώντας και κρίνοντας το χτές!

Συντελεστές:

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Χρήστος Ν. Καρακάσης
Φωτογραφία: Ηλίας Μισύρης, Χρήστος Καρακάσης, Arttu Kotisara-Eero murtomaki, Ari Valkola-Juhani koivusaari
Κείμενα–Αφήγηση: Βασιλική Κάππα
Μουσική: Moles Band, Souvlaki orchestra
Παραγωγή: Κινηματογραφική Εταιρεία ΚΟΥΙΝΤΑ Διάρκεια: 65 λεπτά

Κινηματογραφικό Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους “Ανάμεσα σε δύο Πατρίδες” 65min HD WIDE Προβολές που έχει πραγματοποιήσει
 
 
00a28a38.jpg
 
 
Προβολή στο Διαγωνιστικό του 5ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας 2011 Προβολή στο Φινλανδικό Ινστιτούτο 10, 24 Νοεμβρίου και 15 Δεκεμβρίου (Διοργάνωση Φινλανδική πρεσβεία, Φινλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών)
Προβολή στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 11/12/2011 Διοργάνωση Φινλανδική Πρεσβεία, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Φινλανδικός Σύλλογος Βόρειας Ελλάδας,
Ρέθυμνο 31/3/2012 Σύλλογος Φινλανδών
Προβολή στο Parnu Estonia 7/4/2012 14o Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Κινηματογράφου Ε.Κ.Θ 21/12/2012
Προβολή στην Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014
Προβολή από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας 28/4/2014
Προβολή στον ΟΤΕ TV History Channel δέκα προβολές έτος 2016
Προβολή στο Ελσίνκι στην Φινλανδία στα πλαίσια του Δεύτερου Ελληνο-Φινλανδικού Φεστιβάλ “Ελλάδα Παντού” 28-30 Οκτωβρίου 2016 Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμό Προβολή στην Αγγλία 12 Δεκεμβρίου,2016 στο Lecture Theatre, Creative Edge Building , Οργάνωση Edge Hill Media department.
Προβολή στην 3η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου στην Μόσχα Διοργανώνεται από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.), σε συνεργασία με την Κρατική Ταινιοθήκη της Ρωσίας – GOSFILMOFOND , και 2 – 9 Οκτωβρίου 2017 στον ιστορικό κινηματογράφο «Illuzion»
Προβολή της ταινίας «Ημέρες Κινηματογράφου» (27/11/2017, ώρα 20.00) στη Δροσιά

 

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020, ώρα 19.00 και Συνδεθείτε μαζί μας στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο https://us02web.zoom.us/j/83953278518 Την προβολή δύνασθε να παρακολουθήσετε ζωντανά στο youtube κανάλι του Κ.Ε.Π., στον εξής https://www.youtube.com/channel/UCViNQH3EVWwAU6STJiFi8tQ?view_as=su Και στο facebook https://www.facebook.com/teodora.giannitsi

 

28.7.2020

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online