Ο Νέος Κινηματογράφος στην ψηφιακή εποχή

lifespeed.gr


Κώστας Μαντάς

 

 

 

 

Ένα πολύ ενδιαφέρον master-class με θέμα: «Ο Νέος Κινηματογράφος στην ψηφιακή εποχή» στα πλαίσια του Mcguffin Film Fest international film festival for teens Μόσχας με τον παραγωγό- σκηνοθέτη και συγγραφέα Χρήστο Καρακάση  ( στην κριτική επιτροπή για το 2020) και την Εικαστικό-Συγγραφέα και σκηνοθέτιδα Βασιλική Κάππα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Σάββατο στις 24 Οκτωβρίου και ώρα 17 ώρα Μόσχας αλλά και Αθήνας  ,μέσω δικτύου.

 

Σήμερα όλες σχεδόν οι ταινίες προπαρασκευάζονται με ψηφιακό τρόπο. Η μετάβαση στη ψηφιακή εποχή είναι αναπόδραστη και εξελίσσεται δυναμικά παρέχοντας όλο και πιο σύνθετα ψηφιακά πολύ-εργαλεία και δυνατότητες στο χρήστη. Η κινηματογραφική παραγωγή παρακολουθεί, από την αρχή, την εξέλιξη των ψηφιακών μέσων και την ενσωματώνει, καθώς ο κινηματογράφος ήταν πάντοτε σε στενό διάλογο με την τεχνολογία και κυριολεκτικά γεννήθηκε χάρη σε αυτήν. Η τέχνη, ωστόσο, εμπεριέχει την τεχνική και στο τελικό έργο όλα, έστω και έμμεσα, είναι αισθητά και καθορίζουν την ποιότητα.

00a1a20.jpg

            Βασιλικη Κάππα Χρήστος Ν. Καρακάσης

 

 

Οι ταινίες αντανακλούν τον τρόπο εμφάνισης και αντίληψης του αισθητού. Ο κινηματογράφος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο και στη διαφύλαξη της εκάστοτε πολιτιστικής ταυτότητας, αλλά και όλων αυτών που αλλιώς θα χάνονταν στο χρόνο. Η ποικιλομορφία των εποχών, των αισθητικών περιόδων, οι όψεις των πόλεων σε διάφορα μέρη και σε διάφορες χρονικές περιόδους σώζονται χάρη σε αυτόν. Με αυτή του την ιδιότητα αναδεικνύεται σε ένα νέο είδος βιβλιοθήκης για τον άνθρωπο, ένα μοντέρνο θησαυροφυλάκιο όλων όσων θα αναζητά η μελλοντική αρχαιολογία.

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας διαδικτυακά και να παρακολουθήσετε τις ταινίες και 

τα masterclass https://fest.mcguffin.ru/en

Γλώσσες- Ελληνική –Ρωσική -Αγγλική

 

23.10.2020

 

 

 

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online