Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017 12:55

Ακριβώς 50 χρόνια, μετά τη χούντα των καραγκιόζηδων!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
lifespeed.gr


 

 

 

 

Πάνος Σαβόπουλος  

 

 

 

 

 

21η Απριλίου, και δε μπορώ να μην ομολογήσω ότι το παρελθόν περιέχει σίγουρα μια θλίψη γλυκιά!​
Ίσως, γιατί περάσαμε μία πολύ ωραία και δραστήρια νεότητα, η οποία -νεότητα- τώρα την ...έχει κοπανήσει για άλλα σώματα!
Αν, απ' την άλλη, έλεγα ότι οι Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Γερμανοί, Εγγλέζοι... και λοιπά ευρω-πέη, που δεν έζησαν τους 87 δικούς μας μήνες χούντας, ΔΕΝ πέρασαν και καλύτερα αυτό το ίδιο διάστημα, τότε θα πλησιάσω κοντά στο να παραλλάσσω τον Καβάφη και να ...μονολογώ, σήμερις: Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς πανηλίθιους συνταγματάρχες; Οι φουκαράδες αυτοί ήταν για ΜΑΣ, μια κάποια λύση...
Γιατί, βλέπεις, ήμασταν τότε τόσο ηλίθιοι και εύπιστοι τότε, που αφήναμε τα μαθήματα και "αγωνιζόμασταν" για το ...Βιετνάμ, επειδή τέτοιες εντολές έδιναν τα ρώσικα  ανεγκέφαλα πουρά του πολίτ μπιρό στους εδώ ...υποτακτικούς "αγωνιστές". Μετά πήγαν και αυτοί οι υποτακτικοί τις "διακοπές" τους κι έτσι ησυχάσανε.
Προσωπικά, τώρα, κρύφτηκα για καμιά βδομάδα, ώστε να μην ταλαιπωρηθώ με κάποια από τις "γενικές" και τυφλές συλλήψεις που κάνανε -αν και δεν ήμουν οργανωμένος πουθενά-, ώσπου να καταλάβουν ότι ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ, μια και ο λαός -πικρή η αλήθεια καρντάσια- τους δέχτηκε, σχεδόν ...ασμένως! Μετά, είχα και κάμποσες "δραστηριότητες" αντί, μερικές μάλιστα έξυπνες και σπαρταριστές.
Πολύ αργότερα, το 1971-72, (γιατί ότι γράφεται ή γίνεται εν θερμώ, πολύ συχνά είναι σκέτη μαλακία -άπειρα τα παραδείγματα), σχεδίασα τέσσερα τραγούδια που περιέγραφαν την κατάσταση που ζούσαμε τότε. (Μάλλον, που ζούσα εγώ, να πω). Μόνο τρία κατάφερα να "φτιάξω"... Τα ηχογράφησα μάλιστα ερασιτεχνικά, στη Θεσσαλονίκη, και κυκλοφόρησαν πριν πέντε χρόνια (μαζί με κάποια άλλα) σε ένα LP με τίτλο "Διά ταύτα...", ακριβώς τον τίτλο που είχα δώσει στο τραγούδι που δεν κατάφερα να γράψω...
Να τα τρία, τα ...επετειακά.

 

Διαβάστηκε 23340 φορές

Video

Τελευταία άρθρα από τον/την lifespeed.gr