Τρίτη, 25 Απριλίου 2017 14:42

ΟΛΟΙ ΜΑΖΊ ΣΕ ΜΙΑ ΥΓΙΗ ΑΕΠΙ Ή ΟΛΟΙ ΜΑΖΊ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
lifespeed.gr


 

 

Δήλωση του Γιάννη Γλέζου

 

 

 

1. Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ χαιρετίζει τη δημιουργία τού Σωματείου της Πρωτοβουλίας των 450+ και θα είναι στο πλευρό του (όπως έκανε μέχρι σήμερα και για τους 450+), αφού είναι κοινός ο στόχος μας για την εξυγίανση του χώρου των Πνευματικών Δικαιωμάτων στην Ελλάδα που έχει βάναυσα κακοποιηθεί από τις πρακτικές της Διοίκησης των Μετόχων της ΑΕΠΙ, τόσο προς τα μέλη της, όσο και προς τους χρήστες και το προσωπικό της.

2. Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ ως νομική συνέχεια του Εισπρακτικού Φορέα της ΕΜΣΕ (Ένωσης Μουσικοσυνθετών & Στιχουργών Ελλάδας) είναι η μόνη εναλλακτική λύση που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα στη θέση της ΑΕΠΙ, ως Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων, έχουσα από το 2003 την ίδια ακριβώς με την ΑΕΠΙ Άδεια Λειτουργίας από το ΥΠΠΟ, τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις, βάσει του Ν.2122/93. Δημιουργήθηκε ως Μη Κερδοσκοπικός Συνεταιρισμός και διοικείται από Γενική Συνέλευση, Διοικητικό Συμβούλιο και Εποπτικό Συμβούλιο δημιουργών και δικαιούχων που, είτε δεν θέλησαν ποτέ να γίνουν μέλη της ΑΕΠΙ, είτε απεχώρησαν απ' αυτήν. Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ πιστεύει ότι, προτού προβάλει τον εαυτό της ως εναλλακτική λύση στα δοκιμαζόμενα μέλη της ΑΕΠΙ, θα πρέπει πρώτα να εξαντληθεί η προσπάθεια τους για τη σωτηρία της ΑΕΠΙ.

3. Η προσπάθεια αυτή πρέπει να στοχεύει στο να περάσει η ΑΕΠΙ στα χέρια των μελών της, δηλαδή να μετατραπεί σε ΟΣΔ με Γ.Σ., Δ.Σ. και Εποπτικό Συμβούλιο, ελεγχόμενα από τους δημιουργούς και τους δικαιούχους και να περιέλθουν σε αυτούς η περιουσία και οι μετοχές της ΑΕΠΙ.

4. Για να γίνουν αυτά, πρέπει πρώτα να διοριστεί Επίτροπος που θα πρέπει να απομακρύνει άμεσα την παρούσα Διοίκηση των Μετόχων της ΑΕΠΙ και αμέσως μετά να προσπαθήσει να την εξυγιάνει και να εξορθολογήσει τη λειτουργία της (με πρώτο μέλημα την επανόρθωση των σχέσεων της ΑΕΠΙ με τους χρήστες που έχουν κλονιστεί από τις εισπρακτικές μεθόδους της ΑΕΠΙ).

5. Αμέσως μετά, πρέπει να πιεστεί με κάθε τρόπο η κυβέρνηση να καταθέσει άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή τον Νόμο με την ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας που να περιέχει διατάξεις που δεν θα επιτρέψουν στο μέλλον να υπάρξουν ποτέ φαινόμενα όπως η ΑΕΠΙ, δημιουργώντας επίσης ισχυρά Εποπτικά Συμβούλια για τους ΟΣΔ και Γενικές Συνελεύσεις και Διοικητικά Συμβούλια, όπου θα συμμετέχουν όλες οι κατηγορίες των δικαιούχων χωρίς αποκλεισμούς.

6. Η προσπάθεια να επανορθωθεί η τεράστια ζημιά που έχει επιφέρει στα μέλη της ΑΕΠΙ η μακροχρόνια κακοδιαχείριση της Διοίκησης των Μετόχων της ΑΕΠΙ, θα μπορέσει να ευοδωθεί μόνον όταν με τη στενή συνεργασία του Επιτρόπου με τις Εισαγγελικές Αρχές θα εξαναγκαστεί η οικογένεια των μετόχων (με τη μέθοδο του plea bargain) να επιστρέψει τα χρήματα που λείπουν από τα ταμεία της ΑΕΠΙ, τα χρήματα που χρωστά στο Δημόσιο και στις Τράπεζες και τα χρήματα που έχει υπεξαιρέσει τόσα χρόνια από τα μέλη της ΑΕΠΙ (Έλληνες και ξένους).

7. Αν όλα αυτά επιτευχθούν, τότε ως Πρόεδρος Δ.Σ. της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ θα εισηγηθώ στη Γενική μας Συνέλευση τη συγχώνευσή μας με την ΑΕΠΙ, φτιάχνοντας έτσι μια νέα ΑΕΠΙ που τα αρχικά της δεν θα σημαίνουν πια "Ανώνυμη Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας" αλλά "Αυτοδιαχειριζόμενη Ένωση Πνευματικής Ιδιοκτησίας"!!

8. Αν όμως οι μέτοχοι δεν συνεργαστούν και καταφύγουν (για να κερδίσουν χρόνο) σε δικαστικές διαδικασίες (που θα καταλήξουν νομοτελειακά και αναπόφευκτα σε καθείρξεις των μετόχων και των λοιπών που συνέπραξαν μαζί τους) ή αν τελικά αποδειχτεί η ΑΕΠΙ μη βιώσιμη ύστερα από την κακοδιαχείριση δεκάδων χρόνων, τότε η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ δηλώνει ότι είναι από τώρα έτοιμη να δεχθεί, ως μέλη της, όλα τα μέλη του νέου Σωματείου, καθώς όσα άλλα μέλη της ΑΕΠΙ αποχωρήσουν καθώς και τους ξένους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης και τους ξένους εκδότες, μέσω των Ελλήνων υποεκδοτών τους, αφού έχει πλέον την πλήρη οργανωτική, εισπρακτική και μηχανογραφική ικανότητα της διαχείρισης των πνευματικών τους δικαιωμάτων και την απορρόφηση τους, ανεξαρτήτως τού όγκου των ρεπερτορίων τους.

9. Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ - AUTODIA έχει σήμερα 190 μέλη και στεγάζεται σε γραφεία 405 τ.μ. (πεζόδρομος Κοραή 3), στο κέντρο τής Αθήνας. Έχει παράρτημα Βόρειας Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη (Εγνατίας 100).

 

* Έχει προσωπικό 18 ατόμων και τμήματα για όλες τις πηγές είσπραξης πνευματικών δικαιωμάτων.

* Έχει συμβάσεις με όλα τα Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα Πανελλήνιας Εμβέλειας (και τα περιφερειακά) κλπ.

* Έχει συμβάσεις με τους online χρήστες: SPOTIFY, YOUTUBE, COSMOTE, VODAFONE κλπ.

* Λειτουργεί web radio με 10 διαφορετικά κανάλια με καθαρό ρεπερτόριο των μελών της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗΣ για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για τα εμπορικά καταστήματα και για τα ξενοδοχεία.

* Έχει σύμβαση με τον Σύνδεσμο Οργανωτών Συναυλιών Ελλάδας.

* Παίρνει κάθε χρόνο μέρος στο MIDEM και στο WOMEX με δικό της περίπτερο.

* Έχει συμβάσεις με SIAE (Ιταλία), SUISSA (Ελβετία), SGAE (Ισπανία) και ΑCUM (Ισραήλ) και μέσα στο 2017 θα υπογράψει με όλους τους ξένους ΟΣΔ.

* Αναπτύσσεται καθημερινά και ταχέως παρά τον λυσσαλέο πόλεμο που δέχεται από την ΑΕΠΊ (για τον οποίον έχει κάνει καταγγελία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού που θα εκδικαστεί σύντομα).

* Είναι μέλος της CISAC και της BIEM και θα γίνει μέλος της GESAC στις 9 Ιουνίου 2017.

 

 

 

Διαβάστηκε 16326 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online