Πρόσκληση για Υποβολή Ταινιών 12ο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας - Ethnofest

Αριστέα Κοντόζογλου

Δημοσιογράφος

 

 

 

Έχοντας κλείσει ήδη ένα χρόνο με τις ζωές μας υπό ένα νέο καθεστώς, την πανδημία να έχει φέρει πλέον ένα νέο παράδειγμα επικοινωνίας και έκφρασης και τις παγκόσμιες και επιτόπιες αναταραχές να διαμορφώνουν τη διάθεση και την θέση μας στον κόσμο και τη νέα συνθήκη, το Ethnofest  – Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας επιστρέφει το χειμώνα του 2021 έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας εποχής τόσο στο περιεχόμενο όσο και στον τρόπο διεξαγωγής του, δίνοντας χώρο σε νέες αλλά και καθιερωμένες φωνές του ντοκιμαντέρ.

To 12o Ethnofest – Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας, θα διεξαχθεί από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου του 2021.

Στο πλαίσιο αυτό, το φεστιβάλ αναζητά ταινίες που παρατηρούν, αφουγκράζονται και στοχάζονται τους πολιτισμούς του κόσμου και την ανθρώπινη κατάσταση χρησιμοποιώντας τα εργαλεία και προσεγγίσεις της εθνογραφίας, της ανθρωπολογίας και γενικότερα των κοινωνικών επιστημών. Αναζητάμε ανθρωπολογικά και εθνογραφικά ντοκιμαντέρ όπως και ταινίες που υπερβαίνουν με δημιουργικό τρόπο τα όρια (των συμβατικών προδιαγραφών) της συγκεκριμένης κινηματογραφικής προσέγγισης. Η πρόσκληση αυτή αφορά και ταινίες σπουδαστριών και σπουδαστών που έγιναν ως μέρος των πτυχιακών, μεταπτυχιακών ή/και διδακτορικών τους εργασιών ή μέσα στο πλαίσιο άλλων πανεπιστημιακών προγραμμάτων.

Κατάλληλες θεωρούνται οι ταινίες παραγωγής από το 2019 και μετά οι οποίες μπορούν να υποβληθούν σε μία από τις τέσσερις ανοιχτές ενότητες:

Φοιτητικές Ταινίες, Πανόραμα, Κινηματογραφικοί Πειραματισμοί στην Εθνογραφία και τη φετινή Θεματική Ενότητα με τίτλο “Ρομαντισμός: Κάμερα, Εξιδανίκευση και το Πραγματικό”.

Η υποβολή ταινιών μπορεί να γίνει έως και τις 31 Μαΐου 2021.

Παρακαλούμε να διαβάσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις του φεστιβάλ και να συμπληρώσετε την αίτηση εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο συνημμένο Δελτίο Τύπου ή στην επίσημη ιστοσελίδα μας: https://www.ethnofest.gr/blog/submission-of-films-ethnofest-2021/ 

Για περισσότερο υλικό: https://bit.ly/3rloCUt

 

26.3.2021

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online