Τιμητική Διάκριση για την σκηνοθεσία απέσπασε το κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ ταξίδι Πνοής Γιώργος Μεσσάλας

Καίτη Λεκάκου

Καίτη Λεκάκου

 

 

 

 

 

H ταινία Ταξίδι Πνοής Γιώργος Μεσσάλας  απέσπασε τιμητική διάκριση για την σκηνοθεσία στην Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία .Η ταινία ξετυλίγει με ιδιαίτερο και δημιουργικό τρόπο την σπουδαία καλλιτεχνική διαδρομή του σκηνοθέτη και ηθοποιού Γιώργου Μεσσάλα σε σκηνοθεσία Χρήστου  Καρακάση . 

 

Η ταινία ξεφεύγει από τα συνήθη πορτραίτα και εμβαθύνει στον εσωτερικό κόσμο της τέχνης, πλαισιωμένη από κείμενα και μουσική σένσουαλ όπερας, σε σύνθεση και ερμηνεία Βασιλικής Κάππα. 

 

Την ταινία πλαισιώνουν αριστοτεχνικά οι αφηγήσεις ανθρώπων που έζησαν από κοντά τη διαδρομή του καλλιτέχνη.

 

Σκηνοθετικό Σημείωμα

O Γιώργος Μεσσάλας  Βοηθός και  φίλος του Αλέξη Μινωτή και του Αλέξη Σολoμού συμμετείχε σε όλες τις μεγάλες περιοδείες του Εθνικού Θεάτρου. Το 1973 ίδρυσε το «Μοντέρνο Θέατρο» Από το 1992 έως το 2012 στεγάστηκε επαγγελματικά στο θέατρο Αλκυονίδα. Η κινηματογράφηση διήρκεσε ενάμισι χρόνο ολοκληρώνοντας αβίαστα τη σεναριακή φόρμα και αφήνοντας τις ιδέες και τους συσχετισμούς να ωριμάσουν προκειμένου να αποτυπωθεί στην οθόνη η βαθύτερη σκηνοθετική πρόθεση και να συνδυαστεί με τα πολύτιμα στιγμιότυπα του ψηφιοποιημένου υλικού από παραστάσεις του παρελθόντος, που αποτελούν από μόνα τους ένα ιστορικό αρχείο ανεκτίμητου πλούτου για το ελληνικό θέατρο. 

 

α30α55.jpg

Ο Γιώργος Μεσσάλας με την Βασιλική Κάππα

 

Οργάνωση παραγωγής Βασιλική Κάππα Σενάριο –σκηνοθεσία- Φωτογραφία Χρήστος Ν. Καρακάσης Φωτογραφία –Συμπληρωματικές λήψεις Ορέστης Δούρβας Ορφέας Δούρβας Μουσική Σύνθεση - Κείμενα - Ερμηνεία Βασιλική Κάππα βοηθοί Παραγωγής Μαρία Κάππα, Νίκος Ψαλτάκης Παραγωγή Κινηματογραφική Εταιρεία Κουίντα Συνεργάτης-Συμπαραγωγός-Διανομή: Εταιρεία Tickets Tickets 

30.3.2021

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 12:25

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online